Obavijesti

News

Komentari 122

Bandić bi nove aute: Za najam 143 vozila daje 9 milijuna kuna

Bandić bi  nove aute: Za najam 143 vozila daje 9 milijuna kuna
1

Ured za javnu nabavu Grada Zagreba danas je raspisao natječaj za leasing 143 vozila. Vrijednost natječaja objavljenog u elektronskom oglasniku javne nabave iznosi 9 milijuna kuna

VIDEO

U natječaju koji je raspisao Grad Zagreb stoji da se vozila u najam uzimaju na 730 dana, odnosno dvije godine. Rok za prijavu na nadmetanje je 1. ožujka 2019.

Osnovni zahtjevi za ponuditelje su tehnički ispravna vozila s klima uređajem, radio CD-om ili USB-om, s daljinskim zaključavanjem, servo upravljačem, ABS-om, zračnim jastucima i ostalom pripadajućom opremom, registrirano i osigurano te oprano i ne starije od sedam mjeseci od početka sukcesivne isporuke vozila.

Traže se, znači, sljedeći automobili:

- 76 auta niže klase (auti u rangu Volkswagen Pola, Renault Clia, Opel Corse)
-  50 auta donje srednje klase (auti u rangu Volkswagen Golaf, Renault Megana, Opela Astre, Škode Octavie, Hyundai Elantre, Forda Focusa)
 - 6 auta srednje klase (auti u rangu Ford Mondea, Opel Insignie, Peugeota 508)
 - 5 auta na električni pogon (auti u rangu eSmarta, Nissan Leafa, VW eUP-a, Citroen C zeroa)
 - 2 kombija s diesel motorom (od čega jedan minimalne snage motora od 110 kw, a drugi minimalne snage motora 92 KW– natječaj spominje kombije u rangu VW Multivana, Mercedesa V klase, odnosno Opela Vivara, Renault Trafica)
 - 1 dostavno vozilo (vozila u rangu VW Caddya, Renault Kangooa, Fiata Dobloa, Citroena Berlinga)
 - 1 auto srednje klase (vozila u rangu Audija A4, Mercedesa C klasa, BMW 3; snaga min. 110 KW)
 - 1 luksuzni terenac (u rangu VW Touarega; snaga min 160 KW)
 - 1 limuzina (vozila u rangu Audija A6, Mercedesa E klase, ili BMW-a 5) -kriteriji za limuzinu su da je crna, da ima četiri vrata, diesel motor, automatski mjenjač, xenon svjetla, pogon na sve kotače te snagu od najmanje 160 KW). 

Najbanalnijom računicom ispada da će Grad Zagreb svaki auto prosječno plaćati 2622 kune mjesečno

Prije točno godinu dana Grad Zagreb je raspisao sličan natječaj. Tada je splitska tvrtka Viator odabrana je da zagrebačkoj gradskoj upravi u najam na dvije godine isporuči 33 osobna automobila. Za to je izdvojemo 6.168.500 kuna. 

Bandić se prije godinu dana vozio u luksuznom Mercedesu daruvarskih tablica. Sa Mercedesom E klase posjetio je zagrebačke vatrogasce. Tada je rečeno da se radi o zamjenskom automobilu, budući da je gradonačelnikovo vozilo na redovitom servisu

Tjedan dana kasnije  oglasio na svom Facebook profilu: 

“Javljamo svekolikom zabrinutom pučanstvu radosnu vijest da se vratio naš stari auto sa servisa, da nema više ”strašnog” zamjenskog automobila i da kao i do sada može mirno spavati“.      

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.