Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
122 komentara

Bandić bi nove aute: Za najam 143 vozila daje 9 milijuna kuna

Ured za javnu nabavu Grada Zagreba danas je raspisao natječaj za leasing 143 vozila. Vrijednost natječaja objavljenog u elektronskom oglasniku javne nabave iznosi 9 milijuna kuna

Zagreb:  Gradonačelnik Bandić pustio u promet Ulicu Velimira Škorpika
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
122 komentara

U natječaju koji je raspisao Grad Zagreb stoji da se vozila u najam uzimaju na 730 dana, odnosno dvije godine. Rok za prijavu na nadmetanje je 1. ožujka 2019.

Osnovni zahtjevi za ponuditelje su tehnički ispravna vozila s klima uređajem, radio CD-om ili USB-om, s daljinskim zaključavanjem, servo upravljačem, ABS-om, zračnim jastucima i ostalom pripadajućom opremom, registrirano i osigurano te oprano i ne starije od sedam mjeseci od početka sukcesivne isporuke vozila.

Traže se, znači, sljedeći automobili:

- 76 auta niže klase (auti u rangu Volkswagen Pola, Renault Clia, Opel Corse)
-  50 auta donje srednje klase (auti u rangu Volkswagen Golaf, Renault Megana, Opela Astre, Škode Octavie, Hyundai Elantre, Forda Focusa)
 - 6 auta srednje klase (auti u rangu Ford Mondea, Opel Insignie, Peugeota 508)
 - 5 auta na električni pogon (auti u rangu eSmarta, Nissan Leafa, VW eUP-a, Citroen C zeroa)
 - 2 kombija s diesel motorom (od čega jedan minimalne snage motora od 110 kw, a drugi minimalne snage motora 92 KW– natječaj spominje kombije u rangu VW Multivana, Mercedesa V klase, odnosno Opela Vivara, Renault Trafica)
 - 1 dostavno vozilo (vozila u rangu VW Caddya, Renault Kangooa, Fiata Dobloa, Citroena Berlinga)
 - 1 auto srednje klase (vozila u rangu Audija A4, Mercedesa C klasa, BMW 3; snaga min. 110 KW)
 - 1 luksuzni terenac (u rangu VW Touarega; snaga min 160 KW)
 - 1 limuzina (vozila u rangu Audija A6, Mercedesa E klase, ili BMW-a 5) -kriteriji za limuzinu su da je crna, da ima četiri vrata, diesel motor, automatski mjenjač, xenon svjetla, pogon na sve kotače te snagu od najmanje 160 KW). 

Najbanalnijom računicom ispada da će Grad Zagreb svaki auto prosječno plaćati 2622 kune mjesečno

Prije točno godinu dana Grad Zagreb je raspisao sličan natječaj. Tada je splitska tvrtka Viator odabrana je da zagrebačkoj gradskoj upravi u najam na dvije godine isporuči 33 osobna automobila. Za to je izdvojemo 6.168.500 kuna. 

Bandić se prije godinu dana vozio u luksuznom Mercedesu daruvarskih tablica. Sa Mercedesom E klase posjetio je zagrebačke vatrogasce. Tada je rečeno da se radi o zamjenskom automobilu, budući da je gradonačelnikovo vozilo na redovitom servisu

Tjedan dana kasnije  oglasio na svom Facebook profilu: 

“Javljamo svekolikom zabrinutom pučanstvu radosnu vijest da se vratio naš stari auto sa servisa, da nema više ”strašnog” zamjenskog automobila i da kao i do sada može mirno spavati“.      

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message