News

Komentari 56

Pauk napao Banožića: Ispleo mu mrežu od glave do ramena

Pauk napao Banožića: Ispleo mu mrežu od glave do ramena

Banožić nije htio komentirati izjave Ivana Selaka nakon što je otkriveno da na proslavu u Divuljama Selak nije dobio poziv, a na sve je odgovorio rekavši da ni ne želi biti u društvu s Banožićem

Ministar obrane Mario Banožić sudjeluje danas u na obilježavanju 30. obljetnice preleta MIG-om pukovnika Ivice Ivandića u vojarni “Knez Trpimir” u Divuljama.

Nakon toga odlazi u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemunik gdje će sudjelovati na službenoj prezentaciji programa akrobatske skupine “Krila Oluje” za 2022. godinu i predstavljanju dva nova člana skupine.

POGLEDAJTE VIDEO: Banožića napao pauk

Banožić je u Divulje stigao MORH-ovim helikopterom.

- Tako je bilo najpraktičnije, a ja uvijek govorim o odgovornom trošenju MORH-ovih resursa - rekao je ministar.

- Selak je u posljednjih godinu dana već nekoliko puta izlazio u medije zbog osobnog stajališta i komunikacije koju je koristio mislim da je neprimjereno. Neprimjereno prije svega jer na taj način prezentira dobar dio HV-a koja poštuje ono što je radio kao pilot. To je ovo sa stručne strane. S osobne strane to govori najbolje o njemu. Mogu reći da nisam sudjelovao u stvaranju popisa pozvanih niti ikada to činim niti ikada branim da netko dolazi na vojne događaje - rekao je Banožić o kontroverzi zbog nepozivanja Ivana Selaka.

- Njegove izjave ne želim komenitrati - dodao je Banožić.

Na opetovano pitanje zašto nije pozvan, odgovorio je protupitanjem: “Znači čovjeka koji vrijeđa Hrvatsku vojsku i mene je da ga pozovem, je li tako?”

Podsjetimo, jučer je zbog obilježavanja preleta MIG-om izbio skandal jer MORH na proslavu nije pozvao Ivana Selaka koji je sa svojim MIG-om sletio kad i Ivandić.

Iz MORH-a su naknadno poslali i objašnjenje u kojem navode kako je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo željelo dati obol pukovniku Ivandiću otkrivanjem eksponata. Ostali piloti ih, navode u MORH-u već imaju. Dodali su i kako zasluge brigadira Selaka i njegov značaj u Domovinskom ratu nije umanjen. 

Selak je poručio da ne zna koji je razlog tome, ali dodaje da je možda i bolje da nije pozvan.

- Jer onaj koji poziva, za mene bi bilo sramota biti u njegovom društvu - rekao je Selak i dodao da MORH laže da ima eksponata njemu u čast. 

- Lažu, kao i sve što inače govore, lažu - poručio je Selak.

Ministru je poručio da ide u lov na veprove te da se ostavi ministarstva. 

Sam prelet, ističe, mu je ostao u lijepom sjećanju, a s Ivicom Ivandićem je prekjučer pojeo i tortu. 

Najčitaniji članci