Obavijesti

News

Komentari 37

'Predsjednica je zadnje vrijeme u sukobu i s Vladom i oporbom'

'Predsjednica je zadnje vrijeme u sukobu i s Vladom i oporbom'
2

Svojim idejama se dovela u sukob i s Vladom i s opozicijom i dijelom s parlamentarnim strankama, teško je sada više zaključiti koja je njezina politička pozicija, rekao je o predsjednici

VIDEO

Predsjednica se bavi tzv. hiperaktivnim glavinjanjem i šteti državi, poručio je SDP-ovac Arsen Bauk gostujući  u studiju 24sata. 

- Predsjedica je prisegnula da će poštovati Ustav i zakone, neka se drži svoje prisege. Ovo što radi u zadnje vrijeme je, može se reći, hiperaktivno glavinjanje. Svojim idejama se dovela u sukob i s Vladom i s opozicijom i dijelom s parlamentarnim strankama, teško je sada više zaključiti koja je njezina politička pozicija - rekao je Bauk. 

POGLEDAJTE VIDEO

Kazao je i kako je parlamentarna većina sada 'tanka' i dodao da je SDP protiv ove Vlade. 

- Što se tiče tzv. velike koalicije, pa mi moramo već papagajski ponavljati,  protive ove Vlade smo i na izbore ćemo ići da pobjedimo. To nije naš nikakav plan B, nema abeceda toliko slova - rekao je Bauk. 

Rejting stranke nije htio komentirati, rekavši kako nikada javno ne kritizira unutarnje stranačke stvari. 

- Ulaskom u stranku vi prihvaćate neka pravila, a ono osnovno kućno je da ono što se govori unutra, ostaje unutra, 'what happens in partija, stays in partija'. Kad budem imao potrebu onda ću o tome govoriti i pisati na Facebooku. Kada govorim u ime stranke, onda govorim o stranačkom programu i onome što radimo. Iako, ima i onih koji ne rade ništa drugo nego se samo izjašnjavaju - rekao je Bauk. 

O rejtingu predsjednika stranke Davoru Bernardiću rekao je kako se stalno piše o njegovoj smjeni i da je to medijima najatraktivnija tema. 

- Mogu samo reći da postoje pravila stranke kako se predsjedniku skraćuje mandat ili ga se smjenjuje. Predsjednik sam treba brinuti o svojem rejtingu. U stranci postoji prostor gdje mogu izraziti svoja nezadovoljstva, ovo nije prostor za to. A što se tiče rejtinga stranke, treba stalno raditi na tome da on raste i cijelo rukovodstvo stranke o tome treba voditi računa. Ja sam se u javnim istupima  trudio braniti boje u crvenom dresu i ne zaprljati ga, ne prozivam stranačke kolege niti iznosim špekulacije - rekao je. 

Bauk je rekao i da će od Ustavnog suda tražiti da razmotri referendumska pitanja o izmjenama izbornog zakona. 

- Što se tiče prvog pitanja, tu se radi o smanjenju manjinskih prava, a zašto tražimo ocjenu ustavnosti drugog morat ćemo detaljnije obrazložiti, jer je već u javnosti percepcija da se drugo pitanje poslužilo kao mamac da se potpiše prvo - kazao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.