Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Baybars Altuntaş: Kako sam iz autobusa došao do superauta

Osnivač i predsjednik Svjetskog foruma poslovnih anđela (WBAF) održat će niz predavanja za studente u Splitu i Dubrovniku, sastat će se s ministricom Žalac i sudjelovati u Business Cafeu

Foto: MehmetDalkiran
0 komentara

Svjetski poznati turski poduzetnik, investitor i promotor start-upova Baybars Altuntaş ovaj tjedan dolazi u Hrvatsku, gdje će održati nekoliko predavanja, ali i susreta na visokoj razini.
Osnivač i predsjednik Svjetskog foruma poslovnih anđela (WBAF), organizacije koja je posvećena osnaživanju malih poduzetnika i start-upova, te dobitnik brojnih priznanja na svjetskoj razini u Zagrebu će se sastati s ministricom regionalnih fondova i europskih fondova Gabrijelom Žalac, dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem, čelnicima Grada Splita, te će posjetiti krapinsko-zagorsku županiju.

Kako uspjeti kad nemaš ništa 

Ambasador World Enterpreneurship Foruma za Tursku i Balkan jedan je od najcjenjenijih poslovnih ljudi u svijetu, a u Turskoj je i TV-zvijezda u showu "Shark's Tank". Njegova knjiga "Iz autobusa u superauto: kako sam postao velika televizijska zvijezda i proslavljeni ulagač" u kojoj mladim poduzetnicima nudi konkretne savjete za poslovni uspjeh i dugoročnu zaradu prodana je u više od 100,000 primjeraka u mnogim zemljama.

Baybars Altuntaş dobio je niz priznanja za poticanje mladih poduzetnika Baybars Altuntaş dobio je niz priznanja za poticanje mladih poduzetnika

 

Svojevremeno ga je američki predsjednik Barack Obama pozvao na Obama summit u Keniji kao važnog zagovaratelja start-upova i poticanja mladih na otvaranje svojih tvrtki, te jedinog poslovnog predstavnika iz Turske.
Baybars Altuntaş u Hrvatskoj će održati nekoliko predavanja - na dubrovačkom Sveučilištu, splitskom Ekonomskom fakultetu, te poslovnom inkubatoru splitskog Sveučilišta, gdje će ga ugostiti i rektor, dok će se u Zagrebu sastati predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilovićem. Sa studentima će podijeliti svoja iskustva u poslovnom svijetu, a kako sam kaže, glavni mu je cilj podići svijest mladih poduzetnika o mogućnostima, te povezivanje poslovnih anđela i startupova u Hrvatskoj sa svjetskim tržištima. No prvenstveno im želi dati savjete o tome kako uspjeti s malim, ili nikakvim početnim kapitalom, jer je to bila pozicija s koje je i sam startao. Altuntas je dosad održao više od 200 predavanja i konferencija u 60-ak zemalja svijeta. 

Specijalni gost Business Cafea


Posebno će zanimljivo biti njegovo sudjelovanje u specijalnom izdanju Business Cafea (druženje malih poduzetnika), u subotu 21. travnja u zagrebačkom hotelu Academia. Altuntas ističe kako je Hrvatska dobar start-up centar, gdje posebno pozitivno ocjenjuje i rad hrvatskog WBAF-a, te smatra da je poduzetnički duh u Hrvatskoj na visokoj razini.
Ipak, ističe, važno je stvoriti poslovnu klimu i izlaznu strategiju koja će poduzetnike uvjeriti da se isplati vratiti i ponovno ulagati. Tu je, kako je Altuntas istaknuo za portal Lider, ključna uloga burze koja mora razviti siguran ulagački okoliš za investiranje u startupe.
Baybars Altuntas u Hrvatskoj će boraviti od 18. do 22. travnja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message