Obavijesti

News

Komentari 1

Beaković: Jurešić je prepravio podatke službenih dokumenata

Beaković: Jurešić je prepravio podatke službenih dokumenata
1

Bivši pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu u Primorsko-goranskoj županiji Jurešića razriješen je krajem svibnja, temeljem sudske presude u postupku vezanom uz neispunjene natječajne uvjete za imenovanje na tu poziciju

VIDEO

HDZ-ov vijećnik u Skupštini Primorsko-goranske županije Dinko Beaković u petak je optužio  bivšeg županijskog pročelnika za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerija Jurešića, smijenjenog nedavno temeljem sudske presude, da je u suradnji s tada čelnim osobama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u Rijeci i županijskim službama, prepravljao podatke u službenoj dokumentaciji o svojim ranijim zaposlenjima.

Bivši pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu u Primorsko-goranskoj županiji Jurešića razriješen je krajem svibnja, temeljem sudske presude u postupku vezanom uz neispunjene natječajne uvjete za imenovanje na tu poziciju.

HDZ-ov županijski vijećnik Beaković istaknuo je na konferenciji za novinstvo u Rijeci kako ima saznanja da je Jurešić prepravljao podatke o razini obavljanih poslova s niže i srednje stručne spreme na visoku, do 2013. godine kada je stekao diplomu.

To je prepravljao nakon što je prvi put terećen da nije mogao imati pet godina radnog iskustva na poslovima za visoku stručnu spremu, što je bio uvjet natječaja za izbora županijskih pročelnika iz srpnja 2013. godine, rekao je Beaković.

Naveo je da se prijašnja registracija Jurešićevih poslova na poslove niže i srednje stručne spreme može provjeriti temeljem uplata u HZMO na taj razini, a ne na razini visoke spreme.
 Dinko Beaković je istaknuo da je spreman dati ostavku na svoje mjesto županijskog vijećnika, ako se ovo što je iznio pokaže netočnim.

No, ako je to točno, kazao je HDZ-ov županijski vijećnik, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina mora dati ostavku jer je bio uključen u cijeli postupak imenovanja i podržavao je Jurešića.

"Komadina je na čelu kriminalne organizacije u županiji, ili kriminalna hobotnica upravlja njime", ustvrdio je.

Beaković je također rekao da Jurešić nije mogao imati čak ni diplomu ili njenu presliku pri prijavi na natječaj iz srpnja 2013. godine, jer je diplomu dobio tek u prosincu te godine. Upitao se hoće li se poništiti odluke koje je donosio Jurešić te s isplaćenim plaćama i drugim iznosima koji su mu isplaćeni dok je bio bespravno na ovoj poziciji.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"