Obavijesti

News

Komentari 36

Bebić: Ni Tuđman nije tako vikao na mene kao Kosor

Bebić: Ni Tuđman nije tako vikao na mene kao Kosor
1

Predsjednik Sabora priznao je da se na sjednici Predsjedništva stranke porječkao s premijerkom. Ipak, napetosti nema, no Bebić bi volio ispriku

VIDEO

Predsjednik Sabora Luka Bebić priznao je da se porječkao s premijerkom na nedavnoj sjednici Predsjedništva HDZ-a na kojoj se raspravljalo o smjeni sada već bivšeg čelnika Uprave HEP-a Ivana Mravka. Bebić je na sjednici zastupao stajalište da se prije smijene treba čuti i Mravkova strana, a njegovo izlaganje presjekla je Jadranka Kosor riječima: "Ušuti, nisam ti dala riječ". Bebić se pita je li korektno da se predsjednika Sabora, ma tko to bio, tako sasječe dok govori. Za povišene tonove s njegove strane, kaže, ispričao se svim članovima Predsjedništva, no nije čuo da se Kosor i njemu ispričala.
- Ako nekome tko ima toliko godina kao ja i tko je 20 godina u HDZ-u, član je Predsjedništva i predsjednik Sabora, kažeš: 'Ušuti nisam ti dala riječ', može se to i ljepše reći. Je li tako? Je l' mogla? Možda sam ja galamio, ali to nije prvi put da smo tako razgovarali. Nikad mi Tuđman ni Sanader nisu nešto tako rekli - izjavio je Bebić. Unatoč povišenim tonovima, Bebić ističe da s Kosor normalno razgovara i funkcionira. Žustre rasprave su, kaže, za njega uobičajena stvar i ne treba ih problematizirati. Upitan ima li u HDZ-u sukoba sa starim Sanaderovim kadrovima, Bebić je odgovorio:
- Tko je veći Sanaderov kadar od predsjednice Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor, koja je bila njegova zamjenica u stranci i Vladi. Koji su to Sanaderovi kadrovi, što se to u međuvremenu dogodilo, je l' došlo do političkih promjena u Hrvatskoj, jesu se dogodili izbori, je l' se dogodilo bilo što da postoji neka razlika - nizao je Bebić retorička pitanja. U Divuljama se Kosor osvrnula na nesuglasice s Bebićem.
- Ne očekujete valjda da se s bilo kojim članom HDZ-a raspravljam preko medija. Čudim se gospodinu Bebiću zašto to čini. Ja se na tu udicu neću upetljati. Imam važnijeg posla - poručila je Kosor.
- Kosor je dobila štafetu od Sanadera da nastavi trku do sljedećih izbora. Ako ima drugu putanju nek' kaže stranci, partnerima i javnosti. Nitko joj to ne brani - rekao je Bebić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C