Obavijesti

News

Komentari 18

Bebić: U Saboru se ne laže nego se 'ne govori istina'

Bebić: U Saboru se ne laže nego se 'ne govori istina'
6

Branimir Glavaš, koji je danas ponovno prisegnuo za zastupnika, opomenuo je Luku Bebića jer je njegovu stranku krivo nazvao SDSSB-om

VIDEO

Za potpredsjednike Sabora u srijedu su nakon duge rasprave ipak izabrani Željka Antunović (SDP) i Neven Mimica (SDP).
Glavaš, koji je danas ponovno prisegnuo za zastupnika, opomenuo je Luku Bebića jer je njegovu stranku krivo nazvao SDSSB-om umjesto HDSSB-om. Bebić se nakon toga ispričao, a Glavaš je uvažio ispriku.
Saborski zastupnici rad su počeli aktualnim prijepodnevom. Prije zastupničkih pitanja šef SDP-a Zoran Milanović pozvao je premijera Ivu Sanadera da zastupnike izvijesti o situaciji oko ZERP-a i problema u pregovorima s Europskom unijom. Prozvao je Sanadera da Saboru nije podnio niti jedno izvješće napomenuvši da šutnjom nećemo postići ništa.
- Kome vjerovati, Europi il' premijeru - upitao je Milanović.
HDZ-ov Andrija Hebrang prozvao je Milanovića da iznosi neistine jer Sanader nije mogao izvijestiti zastupnike o pregovorima budući da je ovo prva sjednica te da je u Saboru vođena rasprava o svim ključnim pitanjma. IDS-ov Damir Kajin zatražio je i da Sabor raspravlja o odluci Hrvatske o priznanju neovisnosti Kosova, jer kaže da to ne bi trebao biti ekskluzivitet Vlade.
HNS-ov Dragutin Lesar upitao je ministra financija Ivana Šukera tko u izvršnoj Vladi ima pravo na službene automobile, poslovnu službenu karticu, kao i koliko se novca u prošloj godini potrošilo. Ministar Šuker otkrio je da je u prošloj godini na službenoj kartici, uglavnom za smještaj u inozemstvu, potrošio 47.295,53 kune. Ustvrdio je da prema odluci Vlade još iz 2000. godine pravo na službenu karticu imaju predsjednik Vlade, potpredsjednici i ministri, zamjenici ministara, odnosno sada državni tajnici.
HSP-ovog Antu Đapića zanimalo je postoji li konsenzus u Vladi oko datuma kad će Hrvatska priznati Kosovo. Premijer Sanader ponovio je da će Hrvatska priznati neovisnost Kosova kad za to dođe vrijeme i kad to učini većina članica EU-a.
SDP-ovac Marin Jurjević ponovno je otvorio slučaj Brodosplit. Upitao je premijera hoće li narediti ministru Branku Vukeliću da konačno dođe svjedočiti na sud u Split. Sanader mu na to pitanje nije odgovorio, ali je SDP-ovcu poručio da mu je drago što njih dvojica i ovaj mandat počinju tim slučajem
- Niste primijetili da vam ja pomažem već godinu dana, da vidite ono što vide svi osim vas - uzvratio je Jurjević.
Mario Zubović zamolio je ministricu Matulović-Dropulić da još jednom objasni od kuda joj dionice IGH.
- Svoje dionice nisam tajila od prvog dana, ali i član SDP-a zadužen za financije u Zagrebu (Slavko Kojić op.a.) također ima dionice IGH, ali njega nitko ne proziva - zaključila je Dropulić.
Gordana Sobol iz SDP-a pitala je Sanadera kako će objasniti umirovljenicima da je zakon o dodatku na mirovinu predizborni blef. Premijer joj je odgovorio da kako trik ne može biti nešto što je dobilo nekoliko stotina ljudi. Sobol je na to ponovila da je vlada lagala o povećanju mirovina i da traži pisani odgovor. Predsjednik Bebić ju je opomenuo i kazao da se ne može služiti takvim izrazima kao laganje, već mora biti blaža i reći da netko ne govori istinu. Premijer Sanader na aktualcu je najavio i da će Vlada u ovom mandatu razmisliti o smanjenju stope PDV-a. Apelirao je na gradove da smanje cijenu komunalnih usluga
SDP-ova zastupnica Tatjana Šimac Bonačić optužila je HDZ-ovog Ivana Jarnjaka da je dobio zadatak pod svaku cijenu srušiti legalno izabranu SDP-ovu vlast u Sinju, te ga optužila za kupovanje vijećnika. Sanader je odbacio sve optužbe na Jarnjakov račun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.