Obavijesti

News

Komentari 0

Bebića je iznenadio Sanaderov povratak, ali baš i ne previše

Bebića je iznenadio Sanaderov povratak, ali baš i ne previše
3

HDZ-ovce nije iznenadio Sanaderov zahtjev da mu se aktivira mandat. Branko Bačić kaže kako Sanaderov povratak u Sabor nije nikakav udara

VIDEO

Potpredsjednik HDZ-a i Sabora Vladimir Šeks rekao je u Saboru da se 'nikoga ne boje', te da ih nije iznenadio zahtjev Sanadera. HRT dodaje da Šeks navodno pokušava pronaći način da se Sanaderu ne odobri povratak u klupe. Ivan Jarnjak je rekao 'mi smo prošli i dobili rat, mi bi se nekog bojali' te je dodao da je Sanader imao pravo aktivirati mandat i iskoristio ga. Branko Bačić, glavni tajnik stranke, kaže kako Sanaderov povratak u Sabor nije nikakav udarac stranci.

Milinović: Pitanje je tko će upasti u jamu

Ministar Darko Milinović u Ministarstvu zdravstva rekao je da je Sanaderovo pravo da aktivira mandat te da su to i očekivali, ali da ih neće uzdrmati. I Milinović se osvrnuo na Sanaderovu izjavu oko 'kopanja jame' te rekao da 'Vlada kopa snažnu jamu gdje udara čvrste temelje borbi protiv korupcije, a otvoreno pitanje ostaje tko će upasti u jamu', piše Seebiz. Smatra da imaju čvrstu koaliciju, a što se valja iza brda treba pričekati tjedan, dva. Ne vjeruje da će mu uspjeti destabilizirati Vladu. Ne vjeruje da će se Sanaderu pridružiti itko od zastupnika, no dodao je 'Tko zna, možda se pridruži SDP-u'.

Bebić: Učinit ću sve da se održi većina

Predsjednik Sabora Luka Bebić rekao je da je iznenađen, ali ne previše iznenađen Sanaderovim zahtjevom. Na pitanje o ulasku u 'mogući' Sanaderov klub zastupnika, kaže da je lojalan stranci i premijerki te da je sada i uvijek podržavao program HDZ-a. Dodao je da ne vidi mogućnosti da se dogodi nešto što bi narušilo ili pokolebalo koaliciju koja na vlasti mora biti još godinu dana, piše Večernji list.

"Simptomatično je što je to učinio nakon svjedočenja"

Simptomatično je, što je baš nakon svjedočenja pred istražnim povjerenstvom Ivo Sanader akrivirao zastupnički mandat, kratko je komentirao Josip Salapić (HDZ). Njemu s desna, kada se vrati u saborske kupe, sjedit će upravo Sanader. Na tom mjestu do sada ga je mijenjala Željana Podrug (HDZ). Uz Sanadera bi trebao sjediti i Mario Zubović.
- Nemam komentar na to što će on sjediti pored mene. Sa Željanom sam se sprijateljo, a što će biti sad ne znam - rekao je Salapić. 

Ministar Đuro Popijač kratko je rekao da ne razmišlja o Sanaderovu povratku jer to nije njegov fokus zanimanja, dok je Tomislav Karamarko kratko rekao da je to Sanaderovo pravo. Ministri Božo Biškupić i Marina Matulović-Dropulić šutke su prošli pored novinara u Vladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu