Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Belgijanca eutanazirali nakon što promjena spola nije uspjela

Nathan Verhelst (44) umro je u ponedjeljak. On je tražio eutanaziju jer je bio razočaran životom nakon promjene spola. Smatrao je da izgleda kao čudovište

Facebook
Foto: Facebook
213 komentara

Nathan Verhelst (44) iz Belgije umro je u ponedjeljak. On je tražio eutanaziju jer je bio razočaran životom nakon promjene spola. Smrtonosnu injekciju mu je dao liječnik koji je prošle godine izveo eutanaziju dva gluha brata blizanca kojima su liječnici rekli i da će oslijepiti. 

"Kao djevojčicu su me tolerirali i ništa više"

Nathan je rođen kao Nancy. Imao je tri brata i kaže kako su ga, dok je bio djevojčica, u obitelji "tolerirali i ništa više". Dok je bio tinejdžer zaljubio se u djevojku i htio je promijeniti spol. Hormone je počeo uzimati 2009. godine. Kasnije je prošao mastektomiju, a prošle godine je bio na operaciji promjene spola. Kroz godine je prošao ukupno šest operacija i bio je spreman "proslaviti svoje novo rođenje". 

Prije smrti: 'Postao sam čudovište, a to nisam htio'

- No onda sam se pogledao u ogledalo i gadio sam se sam sebi. Moje grudi nisu bile u skladu s mojim očekivanjima, a moje tijelo je odbacivalo penis. Postao sam čudovište, a to nisam htio biti - rekao je Nathan u intervjuu koji je dao prije smrti.

Obitelj za smrt saznala iz oproštajnog pisma 

Njegova obitelj je za njegovu smrt saznala u oproštajnom pismu koje su dobili u utorak ujutro. Njegova majka je rekla kako ju sinova smrt nije pogodila. Rekla je da nije tužna zbog njegove smrti.

- Nikada nas nije povezivala neka veza pa ona sad nije niti mogla biti prekinuta - rekla je majka i dodala da će pročitati Nathanovo pismo, ali je sigurna da će biti puno laži, piše Daily Mail. 

Nathan je prvi transseksualac u Belgiji koji je tražio eutanaziju. Vlasti su mu je odobrile zbog "nepodnošljive psihičke patnje". 

Eutanazija je u Belgiji legalna ako onaj tko je traži, prema procjeni liječnika, trpi nepodnošljivu fizičku ili psihičku bol koja je posljedica nesreće ili neizlječive bolesti. Belgija je 2002. godine postala druga zemlja u svijetu nakon Nizozemske koja je legalizirala eutanaziju. Nakon toga povećao se broj ljudi koji su izabrali da umru na taj način. Godine 2011. eutanaziju su tražila 1133 čovjeka, a naredne godine njih 1432. 

Eutanaziju će moći tražiti i mlađi od 18 godina?

Prema zakonu eutanaziju mogu tražiti samo pacijenti koji su pri svijesti. Nadzor je pokazao kako je 32 posto potpomognute smrti napravljeno bez zahtjeva pacijenta te da 47 posto slučajeva nije prijavljeno. Eutanazirana je žena (44) koja je imala kroničnu anoreksijsku nervozu te žena (64) koja je patila od kronične depresije. Belgijski parlament razmatra i zakon kojim bi se dopustilo mlađima od 18 godina da imaju pravo tražiti eutanaziju, piše Daily Mail. 

>>>Braću eutanazirali, nisu mogli podnijeti da se više ne vide

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message