Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Belgijska ministrica prometa zbog propusta je dala ostavku

Tajni dokument Europske unije pokazao je da su inspektori EU ustanovili sigurnosne propuste u zračnim lukama Belgije. Ministrica je zanijekala da je vidjela to izvješće

Foto: Reuters
1 komentara

Belgijska ministrica prometa podnijela je ostavku u petak nakon optužbe da je lagala kako nije znala za izvješće Europske unije koje je Belgiju upozoravalo na sigurnosne propuste u zračnim lukama godinu dana prije samoubilačkih džihadističkih napada počinjenih u ožujku.

Iz ureda kralja Philippea objavljeno je u petak da je prihvatio ostavku ministrice Jacqueline Galant. Tajni dokument Europske unije pokazao je da su inspektori EU ustanovili sigurnosne propuste u zračnim lukama Belgije.

Ministrica je zanijekala da je vidjela to izvješće koje je procurilo u javnost putem oporbenih stranaka.

U četvrtak je premijer Charles Michel branio ministricu, članicu svoje stranke centra koja je  formirala vladajuću koaliciju. No u petak je iz vlade rečeno da je ministričin ured znao za kritičko izvješće Europske unije iz ožujka 2015.

Nakon sastanka s premijerom u petak ujutro ministrica je podnijela ostavku.  

U izvješću iz travnja 2015. ministarstvo je upozoreno na "ozbiljne propuste" u sigurnosti jer njegove službe nemaju dovoljno financijskih sredstava da provedu tražene inspekcije zračnih luka u Belgiji, piše AFP. 

U terorističkim napadima 22. ožujka u međunarodnoj zračnoj luci Zaventem u Bruxellesu te na jednoj postaji podzemne željeznice u tome gradu ubijene su 32 osobe.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message