Obavijesti

News

Komentari 15

Beroš u obilasku nove zgrade varaždinske bolnice: I nju će koristiti za covid pacijente

Beroš u obilasku nove zgrade varaždinske bolnice: I nju će koristiti za covid pacijente

Vili Beroš u Varaždinu je rekao i da su u planu Vlade nacionalna dječja bolnica i nacionalna sveučilišna bolnica te revitalizacija Imunološkog zavoda.

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš u varaždinskoj Općoj bolnici obišao je 74 milijuna kuna vrijednu novu zgradu dnevne bolnice i objedinjenoga hitnog bolničkog prijama, koja će se uskoro otvoriti, a jedan će njezin dio, bude li potrebno, služiti i za oboljele od covida.

S ravnateljem varaždinske Opće bolnice Damirom Poljakom i varaždinskim županom Anđelkom Stričakom ministar Beroš razgledao je nove prostorije dnevne bolnice interne medicine, kirurgije, urologije, otorinolaringologije, oftalmologije te jednodnevne opće kirurgije, vrijedne 51 milijuna kuna. Obišao je i prostorije objedinjenoga hitnog bolničkog prijama, čija je izgradnja i opremanje stajala 23 milijuna kuna. Projekti su sufinancirani novcem iz Europske unije.

Ministar Beroš tom je prigodom istaknuo da je varaždinski projekt jedan od novih infrastrukturnih projekata u hrvatskome zdravstvenom sustavu.

- Nažalost, svjedočimo i nekim drugim elementima, poput prošlogodišnjeg potresa, koji nam je pokazao svu slabost zdravstvene infrastrukture. Sve bolnice su bile stare, znamo kako smo prošli i u Sisku i u Zagrebu, i upravo to naglašava važnost i potrebu ovakvih projekata - rekao je Beroš.

Kaić o izjavi Beroša: 'Teško je reći da je situacija u Hrvatskoj mirna. Infekcija se previše širi'
Kaić o izjavi Beroša: 'Teško je reći da je situacija u Hrvatskoj mirna. Infekcija se previše širi'

Dodao je da su u planu Vlade nacionalna dječja bolnica i nacionalna sveučilišna bolnica te revitalizacija Imunološkog zavoda.

Zahvalivši zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima na 20 mjeseci brige za covid bolesnike, ministar zdravstva je rekao da i novi infrastrukturni projekti znače spremnost sustava za borbu protiv pandemije.

- Sve je spremno u hrvatskome zdravstvenom sustavu, međutim i svatko od nas pojedinačno mora dati svoj doprinos u borbi protiv ove ugroze, a to je s onim što nam nudi moderna znanost i struka – cijepljenjem i pridržavanjem epidemioloških mjera - rekao je Beroš.

Novi objedinjeni hitni bolnički prijam trebao bi se otvoriti kroz dva tjedna, a prostorije dnevne bolnice služit će se i za covid pacijente zaražene omikron sojem virusa, najavio je ravnatelj varaždinske Opće bolnice.

U varaždinskoj Općoj bolnici gradit će se i središnji operacijski blok, vrijedan više od 400 milijuna kuna, što je i dio u ponedjeljak potpisanoga razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

„Za njega smo dobili građevinsku dozvolu i uskoro krećemo s raspisivanjem natječaja za izgradnju“, najavio je Poljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...