Obavijesti

News

Komentari 26

Berlusconi: Mojoj djeci je kao Židovima za vrijeme Hitlera

Berlusconi: Mojoj djeci je kao Židovima za vrijeme Hitlera
1

Moja djeca mi govore da se osjećaju onako kako su se vjerojatno osjećale židovske obitelji u Njemačkoj pod Hitlerovim režimom. Cijeli svijet je protiv nas, objasnio je

VIDEO

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi rekao je kako se njegova djeca osjećaju poput Židova pod Hitlerom, piše AFP.

- Moja djeca mi govore da se osjećaju onako kako su se vjerojatno osjećale židovske obitelji u Njemačkoj pod Hitlerovim režimom. Cijeli svijet je protiv nas - samo je dio onoga što je Berlusconi rekao u nizu intervjua novinaru Brunu Vespi, koji uskoro izlaze u obliku zbirke. U utorak je objavljen tek dio.

Čelnik saveza talijanskih Židova, Renzo Gettegna Berlusconijeve komentare je opisao ne samo neshvatljivima, već i neprimjerenima i uvredljivima. Komentari su izazvali bijes i među talijanskim lijevim centrom. 

- Trivijalizirati strašnu tragediju kao što je holokaust za svakodnevne političke polemike je zastrašujuće - rekao je Nichi Vendola

Medijski mogul (77) osuđen je 1. kolovoza na zatvorsku kaznu zbog poreznih prijevara, a od listopada mu je odlukom suda zabranjeno obavljati bilo kakvu javnu dužnost. Talijanski senatori bi 27. studenog trebali glasovati o tome hoće li Berlusconija izbaciti iz parlamenta zbog osude. 

Pojavile se glasine da bi mogao pobjeći iz zemlje, on tvrdi da neće

Usred glasina da bi mogao pobjeći iz zemlje, Berlusconi je rekao da je sto posto Talijan.

- Moji korijeni su ovdje, to je moja zemlja, zemlja koju volim i u kojoj imam sve - obitelj, prijatelje, posao, dom - rekao je i dodao da ne može zamisliti da napusti Italiju. 

Njegovi komentari potpuna su suprotnost njegovim izjavama iz 2011. Tijekom telefonskog razgovora koji je prisluškivan rekao je kako mu je zlo od Italije. 

Inače, Berlusconi se još uvijek nada da bi ga talijanski predsjednik Giorgio Napolitano mogao pomilovati. 

>>> Berlusconiju na dvije godine zabranili političko djelovanje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.