Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
103 komentara

Bernadić traži smjenu Vlade: Plenković je priznao kriminal

Proučio je onima koji su pogriješili kod glasovanja za opozivom Martine Dalić da još uvijek imaju priliku ispraviti svoju grešku i to tako da glasaju za raspuštanje sabora

Foto: Screenshot/24sata
103 komentara

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u bizarnom videu osuđuje ulogu premijera u aferi mailovi  i njegovo odbijanje prihvaćanja političke odgovornosti koju kao predsjednik Vlade.

- Činjenicom da je Plenković pozvao savjetnike da vrate novac, de facto je javno priznao da su se u Agrokoru događale protuzakonite radnje, tj. da je izvlačen novac kojim su se obogatili pojedinci te da postoji osnovana sumnja na počinjenje više kaznenih djela. A sve se to događalo pod krinkom zakona iza kojeg je on osobno stao. Pozivom za vraćanje novca neće i ne može sa sebe skinuti odgovornost koju kao predsjednik Vlade ima - ustvrdio je Bernardić, koji je izrazio i zabrinutost zbog izostanka reakcije DORH-a u slučaju Agrokor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednik SDP-a se pita čeka li se zato da bi se eventualno prikrili dokazi ili je možda politika izvršila pritisak na njihov rad? U svakom slučaju ova Vlada, smatra Bernardić, više nema legitimiteta kod građana, kao ni vjerodostojnosti te su hitni izbori nužni.

-  Pozivam sve one koji su podržali Martinu Dalić da preispitaju svoju odluku i da glasanjem o raspuštanju Sabora i raspisivanjem izbora potvrde da nisu dio i da nisu upleteni u ovu 500 milijuna kuna tešku aferu - poručuje Bernardić u videu.

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message