Obavijesti

News

Komentari 18

'Beroš je već bio na sjednici za sigurnost, zašto ne bi i opet?'

'Beroš je već bio na sjednici za sigurnost, zašto ne bi i opet?'

Vezano uz prava Hrvata u BiH i Daytonski sporazum, Plenković je rekao kako misli da tu mogu naći kompromis o tome da rasprave i jedno i drugo.  Imamo neke ideje, rekao je Plenković

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će u utorak odgovoriti Uredu predsjednika RH budući da je ostalo "nekoliko detalja" koje treba dogovoriti za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

- Mi ćemo sutra tijekom dana odgovoriti na nekoliko detalja koji su još ostali. Što se tiče sastanka, on će biti, sad samo moramo dogovoriti koje su u konačnici to teme, koji je format i u konačnici koji je datum s obzirom na ove okolnosti - rekao je Plenković novinarima nakon online sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a zamoljen za komentar dopisa iz Ureda predsjednika RH vezano uz sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Smatra da bi, ako je jedna od tema sastanka pandemija koronavirusa, bilo "korisno, mudro i dobro" da ministar zdravstva Vili Beroš nešto izravno kaže o tome. Poručio je i kako ne vidi nikakav razlog zbog čega Beroš, koji je već bio na jednoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, ne bi bio nazočan i sada.

Vezano uz prava Hrvata u BiH i Daytonski sporazum, Plenković je rekao kako misli da tu mogu naći kompromis o tome da rasprave i jedno i drugo. 

- Imamo neke ideje, a o ostalim temama ćete čuti idućih dana - poručio je.

Plenković je kazao i da se dalje zalaže da se sjednica održi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici jer bi bila najprimjerenije mjesto vezano uz broj ljudi i epidemiološku situaciju. "Taj prostor je daleko bolji nego vila Weiss", ocijenio je. Dodao je i da se neće ništa dramatično dogoditi ako sjednica bude ili u petak ili u ponedjeljak.

Zamoljen za komentar Milanovićeva odlaska u Vukovar  koji će odati počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja Ovčara u srijedu prijepodne, poručio je kako svatko na svoj način bira kako će obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan žrtava Vukovara i Škabrnje.

Plenković je najavio i da će već sutra popodne nakon užeg kabineta Vlade otići u Vukovar sa zajedno s svojim zamjenikom i ministrom hrvatskih branitelja te ministrom obrane. Tom prilikom posjetit će tvornicu Borovo, imat će nekoliko susreta te će nazočiti događajima u krugu vukovarske bolnice, a  u srijedu će sudjelovati u Koloni sjećanja.

Plenković je, na novinarski upit, rekao kako nema informaciju da će u Koloni sjećanja sudjelovati "do 10.000  ljudi". Ponovio je da će događaj blizu vukovarske, memorijalne bolnice u 10 sati trajati oko 18 minuta i nakon toga će se formirati kolona prema memorijalnom groblju gdje će biti sveta misa, kraća nego do sada. Smatra da će sve biti u redu ako se svi budu pridržavali epidemioloških preporuka.     

Čović: Bez HDZ-a u BiH se ne može odlučivati o bilo kakvom procesu

Plenković je čestitao predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću, koji je u stranačkoj središnjici nazočio on-line sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na prilično velikom odazivu na jučerašnjim lokalnim izborima u BiH unatoč pandemiji koronavirusa te na sjajnom izbornom uspjehu HDZ-a BiH.

- Time je HDZ BiH potvrdio status najsnažnije političke stranke Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda - kazao je.

Izrazivši zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora, Čović je rekao da im uspjeh HDZ-a u više od 20 općina i gradova u BiH daje za pravo u stajalištu da bez HDZ-a u BiH se ne može odlučivati o bilo kakvom procesu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu