News

Komentari 136

Beroš po oporbi: Ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje za promjenama

Beroš po oporbi: Ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje za promjenama

I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu se nisu smanjili, napisao je ministar na Facebooku i dodao da može podnijeti kritiku, ali ne i lažne optužbe

Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije. 

Napisao je to ministar zdravstva Vili Beroš nakon što je u njegovu obranu stao premijer Plenković koji je rekao da će u Saboru braniti pokušaj izglasavanja nepovjerenja. 

POGLEDAJTE VIDEO

- I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu se nisu smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike. Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati - napisao je Beroš u svom Facebook statusu.

- Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako! - nastavio je.

Najčitaniji članci