News

Komentari 0

Beroš: 'U mandatu ove Vlade zdravstvo je bilo dominantno'

Beroš: 'U mandatu ove Vlade zdravstvo je bilo dominantno'

Beroš je u Dubrovniku nazočio potpisivanju 768 tisuća kuna vrijednih ugovora o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine s gradovima i općinama...

Ministar zdravstva Vili Beroš upozorio je u petak na potrebu redefiniranja primarne zdravstvene zaštite i poboljšanja njene dostupnosti kao mjestu rješavanja najvećeg dijela slučajeva.

Puno se posla prelijeva u bolnički sektor što je neracionalno financijski i organizacijski, ali i u rezultatima liječenja, ustvrdio je ministar zdravstva.

Beroš je u Dubrovniku nazočio potpisivanju 768 tisuća kuna vrijednih ugovora o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine s gradovima i općinama, županijskim Zavodom za hitnu medicinu te domovima zdravlja u Dubrovniku, Metkoviću, Korčuli, Pločama i Veloj Luci.

- Govorimo o napretku u pružanju zdravstvene zaštite. U mandatu ove Vlade ulaganje u zdravstvo je bilo dominantno, s uloženih preko 2,9 milijardi kuna u različite projekte. Ovaj iskorak u ljetnim mjesecima je pokazatelj naše brige o turistima i svakako je hvalevrijedan potez kao zajedničko ulaganje lokalne samouprave i županija, uz sudjelovanje zavoda za hitnu medicinu i domova zdravlja - rekao je Beroš.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako potpisani ugovori predstavljaju nastavak dobre prakse poboljšavanja zdravstvene usluge za stanovnike, ali i goste županije.

- U ovih deset ugovora Županija sudjeluje sa 475 tisuća kuna, Ministarstvo turizma 125 tisuća kuna, a lokalna samouprava sa 168 tisuća kuna. Sve su to opravdana sredstva, jer moramo imati povećan broj timova. Premda nećemo imati veći broj turista, ali ovo je poruka da smo među najboljim turističkim destinacijama Sredozemlja - rekao je Dobroslavić.

Najčitaniji članci