Obavijesti

News

Prosvjednici došli Berošu pred zgradu: 'Svaki dan ćemo doći na adresu jednog stožeraša'

Prosvjednici došli Berošu pred zgradu: 'Svaki dan ćemo doći na adresu jednog stožeraša'

Prosvjednici navode kako ne mogu posjetiti svoju djecu u bolnici bez covid potvrde, a Beroš kaže da se u zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke mjere

VIDEO

Ni ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata ministra. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci, poručio je u četvrtak ministar zdravstva Vili Beroš grupi roditelja koji su večeras došli pred njegov obiteljski dom protestirati zbog, kako navode u svojim objavama na Facebook grupi, ograničenja posjeta svojoj bolesnoj djeci na 15 minuta. Doznajemo da je pred njegovim domom prosvjedovalo desetak ljudi, a da je Beroš za prosvjed doznao preko društvenih mreža i u trenutku prosvjeda nije bio kod kuće.

Studenti se napokon vratili i na Filozofski: 'Nećemo tražiti Covid potvrde, ne želimo segregaciju'
Studenti se napokon vratili i na Filozofski: 'Nećemo tražiti Covid potvrde, ne želimo segregaciju'

Prosvjed je organiziran preko Facebooka, a inicijator je križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec. Na Facebooku je napisao da su to 'kućni posjeti stožerašima', a plan mu je da svaki dan do daljnjega u nenajavljeno vrijeme dolaze pred privatne stanove članova Stožera i tamo se zadrže 15 minuta. O prosvjedu je obaviještena policija koja se nalazi na mjestu događaja, ispred Beroševe kuće.

- Od danas nadalje svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima‼️ Vrijeme i mjesto kućnog posjeta najavljujemo zbog potreba medija: u 19 sati posjećujemo gospodina ministra šatoraško-prozorskog zdravstva, Vili Beroš - stajalo je u objavi.

- Stožer Civilne zaštite i epidemiolozi odredili su da svi roditelji bolesne djece koja se liječe u hrvatskim bolnicama i zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke uvjete kao i svi posjetitelji, odnosno posjedovati EU COVID putovnicu kao dokaz da su cijepljeni ili preboljeli koronu, odnosno da su testirani na COVID-19. Način organiziranja posjeta bolesnoj djeci, vrijeme posjeta i trajanje organizira svaka od ustanova u skladu sa svojim organizacijskim i prostornim mogućnostima i o tome su dužni obavještavati roditelje malih pacijenata - kaže Beroš i dodaje:

Stomatolozi: Ako uvedu Covid potvrde ne gine nam propast
Stomatolozi: Ako uvedu Covid potvrde ne gine nam propast

- Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest - kaže ministar zdravstva pred čiji su obiteljski dom došli prosvjednici.

- Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece - ističe ministar zdravstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.