Obavijesti

News

Komentari 80

Bespravna gradnja na Jarunu: 'Rekli su da imaju sve dozvole, ali smo provjerili i - nemaju!'

Bespravna gradnja na Jarunu: 'Rekli su da imaju sve dozvole, ali smo provjerili i - nemaju!'
5

Investitor je počeo s građevinskim radovima bez prethodno ishođene pravomoćne građevinske dozvole. Inspektori su obustavili radove i postavili znak da je gradilište zatvoreno, kažu iz Inspektorata

VIDEO

Pa kao da smo na Divljem zapadu a ne u Zagrebu u 21. stoljeću. Nismo mogli vjerovati da danas netko može biti toliko drzak i pod nosom nam bespravno graditi.

Pričaju nam to stanari ulice Gredice na zagrebačkom Jarunu. Početkom lipnja srušena je na parceli stara potleušica, a onda je bager iskopao temelje.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

Video vijesti 03-08-2020 01:06

- Investitori su tu susjedi, braća Damir i Neven Milanović. Samouvjereno su nam rekli da imaju sve papire, da je sve u skladu s dozvolom, ali nam je bilo čudno što nas nitko nije pitao. Išli smo provjeriti podatke s ploče koju su postavili i ispalo je da uopće nemaju dozvolu za radove - pričaju nam susjedi. Podaci su poznati redakciji, ali ih na njihovu zamolbu ne objavljujemo jer ne žele dodatne probleme. Prije nekoliko godina mediji su zabilježili da je Neven Milanović bespravno gradio i u Rogoznici. I da je spojio odvodnju na izvor vode Šepurine. Sva sreća, voda se ne koristi za piće.

Stanari već imaju problema s drugim investitorom, koji također gradi uz među, ali ima dozvolu, koju pravno žele osporiti.

I nama je zvučalo nevjerojatno da netko postavi ploču na kojoj je naveden broj dozvole koja ne postoji. Provjerili smo zato u Gradu Zagrebu, koji izdaje dozvole, i dobili smo odgovor da je pod tim brojem primljen nepotpun zahtjev za građevinskom dozvolom te da im teče rok da taj zahtjev dopune. Kako su građani sve prijavili i Državnom inspektoratu, pod kojim je i građevinska inspekcija, pitali smo i njih kad planiraju na teren. Izašli su na teren dan nakon našeg upita i utvrdili da je zaista riječ o bespravnoj gradnji.

- Investitor je počeo s građevinskim radovima bez prethodno ishođene pravomoćne građevinske dozvole. Inspektori su obustavili radove i postavili znak da je gradilište zatvoreno - odgovorili su iz Državnog inspektorata.

U međuvremenu smo doznali u Gradu Zagrebu da je rok u kojem su Milanovići trebali dostaviti dokumente prošao, pa je u biti i njihov zahtjev za dozvolom prestao vrijediti.

Pokušali smo dobiti obojicu braće na sve dostupne brojeve kako bismo čuli i njihovu stranu priče. Na Nevenov se broj javio čovjek koji tvrdi da to jest broj Nevena Milanovića, ali da to nije on nego je rođak kojem je ostavio mobitel preko kojeg iznajmljuje vilu Luxor u Rogoznici. Damira smo zvali na dva broja i poslali poruke zašto ga trebamo. Nije se javio.

Inženjer Roman Pelt na ploči je naveden kao projektant i nadzornik. Kratko nam je jučer rekao da je počeo projektiranje, ali da nadzor još nije. I inspekcija je utvrdila bespravnu gradnju u srcu Zagreba i zatvorila je gradilište Milanovićevih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.