News

Komentari 68

Betonirali blizu Modrićeve vile na plaži, radnici nestali, svi šute

Betonirali blizu Modrićeve vile na plaži, radnici nestali, svi šute

Iz Lučke kapetanije nisu htjeli ništa komentirati. Nisu nikog zatekli i poslat će izvještaj. Iz Lučke uprave kažu da to nije njihova nadležnost

Tu će Luka Modrić ozlijediti nožne prste ovog ljeta, komentirali su mještani zaustavljene radove na pomorskom dobru u mjestu Kožino kraj Zadra, ispred kuće u kojoj naš slavni nogometaš ima nekoliko stanova.

U srijedu ujutro postavljene su kamene ploče na betonsku podlogu uz samo more. Radnici koji su to radili brzo su nestali, ostavivši beton da se stvrdne. Iza njih ostale su ploče koje strše desetak centimetara iznad ostalog kamena.

Pitali smo građevince s okolnih gradilišta izvode li oni radove, no rekli su da nemaju ama baš ništa s njim.

Ni inspektor Lučke kapetanije Nedjeljko Sjauš nije zatekao nikog na terenu. Rekao nam je da će podnijeti izvještaj, ali da nam ne može reći što će napisati jer po ustroju ministarstva ne smije razgovarati s medijima, a za to su zaduženi u Ministarstvu mora.

Davor Škibola iz Lučke uprave rekao je da je ingerencija ili Lučke kapetanije ili građevinske inspekcije, a da njihova nije.

- Riva je na tom mjestu nasuta prije više od 15 godina, a netko je bio tako dobar da je o svom trošku oplemeni skupim kamenom, ugradi prikladnu rasvjetu i posadi cvijeće. Nitko od nadležnih u dva i pol kilometra dugu kožinsku obalu nije uložio nikad ni metra, a mi smo valjda zadnje mjesto na Jadranu bez rive, lučice, šetnice, rasvjete pa i koša za smeće. Sve što se ikad napravilo, investirali su pojedinci na divlje i o svom trošku. Riječ je o turističkom mjestu s luksuznim apartmanima i vilama, među kojima je i ova od Luke Modrića - kazao nam je Kožinjanac (46) te dodao da je komadić nekadašnje obale danas ironično proglašen ekološkom plažom.

Najčitaniji članci