Obavijesti

News

Komentari 277

Bez kune u džepu: Milanović posudio, Picula se osramotio

Bez kune u džepu: Milanović posudio, Picula se osramotio
3

Ako je suditi po Zoranu Milanoviću i Toninu Piculi, SDP je u teškoj besparici. Milanović je morao posuditi za donaciju, a Picula, nema pet kuna za beskućnika

VIDEO

Ako je je suditi po premijeru Zoranu Milanoviću i bivšemu ministru Toninu Piculi, SDP je u teškoj besparici. Milanović je morao posuditi za donaciju, a Picula, koji će u EU parlamentu imati plaću barem 7000 eura, nema pet kuna za beskućnika. 

Premijer Zoran Milanović i ministrica Vesna Pusić su kao predsjednici svojih stranaka u subotu u Šibeniku sudjelovali u predstavljanju koalicijske liste SDP-HNS-HSU za izbore za Europski parlament. Tonino Picula, koji je prvi na ovoj koalicijskoj listi, je Šibenčanin, zbog čega je na skupu bio primljen srdačnije od ostalih. Već pri dolasku do njega se probio lokalni beskućnik i žicao pet kuna. Ali neuspješno. Kandidat za Europski parlament izmijenio je s njim nekoliko riječi i otišao dalje. Picula će nakon izbora za sedam dana sigurno ući u EU parlament, prema svim anketama, pa ga čeka plaća od barem 7000 eura.

- Pitao sam za novac Piculu, a ne premijera, jer njega poznam. Rekao je da nema! Kako? A što ja znam, možda stvarno nema kod sebe - rekao nam je šibenski beskućnik Svetislav Klarić (57). O tome kako je postao beskućnik, nije želio govoriti.

- To je duga priča - odgovorio je kratko Klarić.

Milanovića nisam pitao za novac jer ga nikad nisam upoznao, ali da sam uspio doći do njega, pitao bih ga. Pitao bih i gradonačelnika Antu Županovića zašto Šibenik jedini u Dalmaciji nema prenoćište za beskućnike. Pitao bih ga zna li kako preživjeti od 600 kuna socijalne pomoći - rekao nam je Klarić.

Otvorio humanitarnu biciklijadu

Premijer Zoran Milanović, nakon predstavljanja izbornih kandidata, otvorio je humanitarnu biciklijadu koju je organizirao Radio Šibenik.

Zahvaljujući ljudima iz protokola premijer je izbjegao situaciju u kojoj bi ispao bešćutan i socijalno neosjetljiv kao njegov stranački kolega Tonino Picula.

Ni on nije imao novčanik u džepu, pa je posudio 200 kuna i donirao ih Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac, ustanovi za obrazovanje učenika s umjerenom i težom mentalnom retardacijom. Za pomoć toj ustanovi je i organizirana biciklijada. Na predstavljanju izborne liste 24 i u Šibeniku je Milanović bio nadahnut izjavama Ruže Tomašić iz HSP-a Dr. Ante Starčević o Hrvatima i gostima.

- Dobro je da se ovi izbori odvijaju odvojeno od lokalnih, pa da se pokažu prava lica kandidata. Naše su vrijednosti otvorenost, tolerantnost i ljudska prava, zemlja u kojoj nitko nije gost. Država nije nekretnina ni parcela već zajednica slobodnih ljudi koji imaju ista prava. I zato smo po tome drukčiji. Nažalost, to nekima nije sjelo, pa zato govorimo o ljevici i liberalima te o hrvatskoj desnici. No ne govorimo o desnici iz Europe, gdje imam puno prijatelja, s kojima razgovaram i s kojima se nekad mogu složiti, u Hrvatskoj desnica nije to - rekao je Milanović.

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, poručila je Šibenčanima da se lista SDP-a, HNS-a i HSU u Uniji neće zadovoljiti prosjekom.

- Naša ambicija je da Hrvatska postane jedna od boljih zemalja u EU jer mi imamo sve preduvjete za to - rekla je Pusić.






Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...