Obavijesti

News

Komentari 5

Bez prevelikog pametovanja: Pokreće on-line školu slikanja

Bez prevelikog pametovanja: Pokreće on-line školu slikanja
3

Potrudit ću se da to bude što jednostavnije, svakome razumljivo, kako početniku tako i onome koji se slikarstvom već bavi. Početi ćemo od osnova, od crteža pa do složenijih radova, kaže slikar Jadranko Ferko

VIDEO

Jadranko Ferko (55), hrvatski slikar iz Vrbovca, nedaleko Zagreba, u listopadu ove godine pokreće Online školu slikarstva, i biti će to prva takva u nas.

- Nastavak je to ideje koja je rođena prije tri godine, ali sada je sazrela, tako da obavljam pripreme za početak škole. S obzirom da me mnogo ljudi prati na Facebook-u i zbog brojnih upita došli smo na ideju, moj sin Tin koji će odraditi digitalni dio, jer ja tu baš i nisam doma, da to bude što jednostavnije, svakome razumljivo, kako početniku tako i onome koji se slikarstvom već bavi. Početi ćemo od osnova, od crteža pa do složenijih radova, ali bez prevelikog pametovanja. U 45 minuta ili sat vremena ja ću u živo pokazati ono što će moći pomoći svakome bilo da je hobista u slikarstvu ili se time bavi. Vjerujem da će sve biti spremno za sredinu listopada ili njegov kraj, kada ćemo krenuti sa školom - rekao je Jadranko Ferko, koji nas je ugostio u svome ateljeu, punom prelijepih slika.

''Jedan stari gramofon'' Ulje na platnu, 2012.g. 46 x 61 cm, a s okvirom 65 x 80 cm Slika je slobodna za prodaju: 3 000kn s okvirom (mogućnost kupnje na rate)

Posted by Jadranko Ferko on Wednesday, 7 March 2018

Sve su to ulja na platnu, i nešto pastela koji mu nerijetku budu osnova za ulja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ljeti ne slikam, to uglavnom ostavljam za zimu, jer tada sam najproduktivniji. Ne bih mogao reći koliko sam do sada naslikao slika, a počeo sam slikati kada sam imao 12 ili 13 godina, kao dvadesetogodišnjak sam ušao u profesionalne slikarske vode. Da se ne lažemo svi mi slikamo zbog novaca, pa tako i ja. U cijelom svom opusu imao sam i rekorda, a to je bila jedna godina u kojoj sam naslikao preko 1700 slika raznih veličina, i za divno čudo sve sam prodao – rekao je Ferko dodajući da je te godine znao u ateljeu provesti i po 12 sati.

''Dora Krupićeva'' Ulje na platnu, 2016.g. 41 x 33 cm, a s okvirom 60 x 55 cm Slika je slobodna za prodaju: 2 000 kn s okvirom(mogućnost kupnje na rate)

Posted by Jadranko Ferko on Saturday, 3 March 2018

Njegove slike su na granici realnog i apstrakcije.

- Nerijetko radim prijelaze, jer to me zabavlja. Na mojim slikama se može vidjeti i moje raspoloženje. Kada sam švorc, a bio sam često, slike su mi tamnije, ali čim se oporavim tada one postaju svjetlije. Težak je ovo posao, i treba znati na području Zagreba ima oko 1200 slikara i to vrsnih koji nemaju niti za kruh - kaže Ferko.

"Putovanje" Ulje na platnu, 2018.g. 65 x 95 cm, a s okvirom 85 x 115cm

Posted by Jadranko Ferko on Saturday, 24 February 2018

Najčešći motiv njegovih slika je violina.

- Naslikati violinu je isto kao i uraditi dobar portret, jer ako samo malo pogriješiš vrlo brzo od violine postane tambura, a to nije ono što sam zamislio naslikati - rekao je Ferko, čovjek koji uživa u onome što radi, a da je to uistinu tako najbolje govore njegove prelijepe slike.

U svijetu tajni...

Posted by Jadranko Ferko on Sunday, 29 October 2017
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.