Obavijesti

News

Komentari 12

Bez rukovanja: Zbog straha od korone, političari se klanjaju

Bez rukovanja: Zbog straha od korone, političari se klanjaju
6

S obzirom na to da rukama prenosimo više od tri tisuće bakterija, svjetski političari su odlučili u vrijeme korona virusa izbjeći klasično rukovanje, a posebno je popularan indijski pozdrav 'Namaste'

VIDEO

Korona virus promijenio je ljudsku interakciju pa zagrljaji, poljupci (čak i oni u obraz) te rukovanje više nije poželjno kao inače. Zbog toga su brojni političari odlučili promijeniti način pozdravljanja. Neki se pozdravljaju laktovima, neki nogama, a posebno je popularan i drevni indijski pozdrav 'Namaste'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Tako je američki predsjednik Donald Trump (73) u utorak susreo s irskim političarom Leom Varadkarom (41), a umjesto rukovanja, naklonili su se jedno drugome.

U.S. President Donald Trump meets with Ireland

- Pa, nismo se rukovali danas. Pogledali smo se i rekli 'Što ćemo učiniti? Znate, čudan je to neki osjećaj' - našalio se Trump pred novinarima u Bijeloj kući dok je sjedio pored Varadkara. 

Istu politiku primijenio je i britanski princ Charles (71) kad se susreo s barunicom Patriciom Janet u Londonu. 

Indijski premijer Narendra Modi, prošlog je tjedna pozvao svijet na tradicionalno pozdravljanje kako bi se izbjegao kontakt u vrijeme korona virusa, a podršku mu je dao i izraelski vođa Benjamin Netanyahu

O tradicionalnom indijskom pozdravu progovorila je i glumica Priyanka Chopra (37) na društvenim mrežama te pozvala svoje pratitelje da ga počnu primjenjivati. 

- Namaste je stari, ali novi način kako pozdravljati ljude u vrijeme kad se svijet mijenja. Molim vas, čuvajte se svi - komentirala je Chopra. 

Glavni savjet koji sve zdravstvene institucije daju građanima je da drže do higijene ruku. Tako je i jedno istraživanje pokazalo da rukama prenosimo 3.200 bakterija te da se prosječno rukujemo 15.000 puta u životu. Rukovanje, uostalom, zbog svog trajanja, prenosi dva puta više bakterija od drugih, neformalnijih i bržih pozdrava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.