News

Komentari 1

Biden i Bennet odgodili susret zbog tragičnog napada u Kabulu

Biden i Bennet odgodili susret zbog tragičnog napada u Kabulu

Bennett se s Bidenom trebao sastati u četvrtak u Ovalnom uredu, a na dnevnom je redu bio iranski nuklearni program. Sastanak je odgođen "zbog događaja u Afganistanu"

Odgođen je sastanak izraelskog premijera Naftalija Bennetta s američkim predsjednikom Joeom Bidenom koji se trebao održati tijekom dana u četvrtak, izvijestili su izraelski dužnosnici i Bijela kuća koja je rekla da Biden sudjeluje na konzultacijama o smrtonosnim eksplozijama u Afganistanu.

Bennett se s Bidenom trebao sastati u četvrtak u Ovalnom uredu, a na dnevnom je redu bio iranski nuklearni program.

Izraelski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da se održavanje razgovora očekuje kasnije, no termin još nije zakazan. 

- Još nemamo novi termin sastanka - rekao je glasnogovornik Naftalija Bennetta, dodavši da je sastanak odgođen "zbog događaja u Afganistanu".

U eksploziji kod zračne luke u Kabulu poginulo je 13 ljudi, uključujući dijete, dok su ranjeni mnogi talibanski stražari, rekao je jedan talibanski dužnosnik za Reuters.

Sastanak Bidena i Bennetta trebao bi biti odlična prilika za dvojicu čelnika da se upoznaju nakon što je Bennett u lipnju stupio na novu dužnost. 

- Ovo će biti njihov prvi susret uživo tijekom kojega će imati prigodu uistinu se upoznati - rekao je ranije novinarima visoki dužnosnik Bidenove administracije.

Nakon sastanka dvojice čelnika u Ovalnom uredu nije predviđena konferencija za novinare.