Obavijesti

News

Komentari 850

Bidena dočekali u Wilmingtonu

Bidena dočekali u Wilmingtonu

Nakon beskrajnog brojenja listića u 50 američkih država, demokratski kandidat postao je novi predsjednik SAD-a. Prema projekcijama CNN-a, zasad ima 279 glasova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
3.00

Novoizabrani predsjednik i potpredsjednica Joe Biden i Kamala Harris, održali su pobjedničke govore u Wilmingtonu. 

Govore možete pročitati OVDJE

Dočekali su ih oduševljeni birači. 

24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
1.52

BIDENOV GOVOR 

Joe Biden obratit će se javnosti u 2 ujutro po našem vremenu.

Sve možete pratiti OVDJE

0.31

IRSKA PONOSNA NA BIDENA 

Covid-19 zatvorio je pubove u irskom gradu Ballini, ali nije spriječio dom predaka Joea Bidena da u subotu slave njegovu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima. 

Bidenov šukundjed Edward Blewitt odrastao je u Ballini, rodnom gradu Mary Robinson - prve irske predsjednice. 

Blewitt se preselio iz Manille zbog nestašice hrane u Irskoj, poznate kao Velika krumpirova glad, u Bidenovo rodno mjesto Scranton u Pennsylvaniji.

Mještani okruženi američkim zastavama i transparentima Biden/Harris slavili su njihovu pobjedu i prolijevali šampanjac. Jedan muškarac se provozao Ballinom u plavom Mustangu, a na tablicama je pisalo "Biden #1".

"Vjerojatno najbolji dan u mom životu", rekla je Laurita Blewitt, Bidenova rođakinja koja je bila u Bijeloj kući u siječnju 2017. kada ga je Barack Obama na kraju mandata odlikovao Predsjedničkom medaljom za slobodu.

Njezin brat, vodoinstalater i Joeov imenjak, preuredio je svoj kombi sloganom "Joe Biden za Bijelu kuću i Joe Blewitt za VAŠU KUĆU". 

Biden je poveo svoju djecu i unuke u službeni posjet Irskoj 2016. kako bi naučili više o svojim irskim korijenima.

"Irska se ponosi izborom Joea Bidena, kao što se ponosimo svim generacijama Irkinja, Iraca i njihovih predaka čiji su trud i genijalnost doprinijeli raznolikosti koja obogaćuje Ameriku", rekao je irski premijer Micheal Martin. 

0.25

VUČIĆ O AMERIČKIM IZBORIMA 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu navečer da će čestitati izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu, ali smatra da bi za Srbiju bilo bolje da je pobijedio Donald Trump.

Mislim da bi za Srbiju, zbog politike prema Kosovu, bilo bolje da je Trump pobijedio, rekao je Vučić novinarima tijekom posjeta gradilištu covid bolnice u predgrađu Beograda, podsjetivši da je Biden "podržavao bombardiranje Srbije 1999. godine".

Više pročitajte OVDJE

23:25

PRISTAŠE TRUMPA: IZBORI SU UKRADENI!

Pristaše predsjednika Donalda Trumpa okupljaju se u brojnim gradovima diljem Sjedinjenih Država izvikujući da su predsjednički  izbori ukradeni.

Stotine su se okupile u Lansingu, glavnome gradu Michigana, ključne među takozvanim "swing" državama koja je glasala za Bidena.

Drugi Trumpovi pristaše okupili su se u Atlanti u Georgiji te u mjestima u Arizoni izvikujući "stop krađi" glasova, iako vlasti nisu našle dokaza o velikoj izbornoj prevari. 

Prosvjedi u subotu činili su se maleni i relativno izolirani u odnosu na okupljanja Bidenovih pristaša koji su ispunili sve ulice u brojnim američkim gradovima. 

Biden je u subotu proglašen pobjednikom predsjedničkih izbora, a Trump zasad ne pokazuje namjeru da prizna poraz i dalje tvrdi da je došlo do izborne prijevare ali bez dokaza.

24sata
24sata
24sata
Komentari 850