Obavijesti

News

Komentari 201

Ukrajinci potopili još jedan ruski brod? 'Parada crnomorske flote održat će se na dnu mora'

Ukrajinci potopili još jedan ruski brod? 'Parada crnomorske flote održat će se  na dnu mora'

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 73. dan. Ukrajina poduzima diplomatske korake kako bi spasila branitelje zarobljene u čeličani Azovstalj u Mariupolju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.33

Ukrajinci su objavili snimku uništenja ruskog broda

- Tradicionalna parada ruske Crnomorske flote 9. svibnja ove godine održat će se u blizini Zmijskog otoka - na dnu mora- napisali su.

22.06

WHO prikuplja dokaze za moguću istragu ratnih zločina počinjenih od strane Rusa

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prikuplja dokaze za moguću istragu ratnih zločina počinjenih napadima ruskih snaga na zdravstvene ustanove, objavili su njezini čelnici u subotu u Kijevu.

Glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus i direktor za izvanredna stanja Mike Ryan održali su konferenciju za novinare u Kijevu kamo su stigli u nenajavljen posjet i otkrili da je WHO dokumentirao već 200 napada na bolnice i klinike u Ukrajini.

- Hotimični napadi na zdravstvene ustanove kršenje su humanitarnog prava i kao takvi" (ako to istraga potvrdi) oni su "ratni zločini"- rekao je Ryan.

PROČITAJTE VIŠE

21.26

Šef CIA-e: Rusija ne priprema nuklearni napad u Ukrajini

Šef američke Središnje obavještajne agencije (CIA) rekao je da za sada nema "dokaza da Rusi planiraju rasporediti ili upotrijebiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini".

21.25

Blinken o Putinu: Želi izokrenuti povijest kako bi opravdao rat

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je u subotu da ruski predsjednik Vladimir Putin pokušava "izokrenuti povijest kako bi opravdao svoj neizazvani i okrutni rat protiv Ukrajine".

- Dok rat ponovno bjesni u Europi, moramo povećati svoju odlučnost da se odupremo onima koji sada žele manipulirati povijesnim sjećanjem kako bi ostvarili svoje vlastite ambicije- rekao je Blinken u povodu 77. godišnjice pobjede nad nacistima.

PROČITAJTE VIŠE

18:55

Svi civili evakuirani iz čeličane Azovstal

Proruske snage priopćile su da je još 50 ljudi evakuirano u subotu iz čeličane Azovstalj u Mariupolju, prenosi BBC.

Stožer teritorijalne obrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DPR) objavio je na Telegramu da je ukupno 176 civila sada evakuirano iz čeličane.

Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk preko Telegrama objavila je da u Azovstalu više nema žena, djece i starijih osoba. Svi su evakuirani.

Komentari 201