Obavijesti

News

Komentari 296

Britanska ministrica: Rat ulazi u novu fazu. Putin mijenja taktiku

Britanska ministrica: Rat ulazi u novu fazu. Putin mijenja taktiku
8

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 43. dan. SAD traži suspenziju Rusije iz Vijeća UN-a za ljudska prava, a Anonymousi hakirali najveću rusku medijsku korporaciju..

Najvažniji događaji

POGLEDAJTE EMISIJU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.02

Ukrajinci zapeli na američko-meksičkoj granici

Tisuće Ukrajinaca čeka na ulazak u Sjedinjene Države iz Meksika, javlja Reuters. Od prošlog petka taj se broj više nego udvostručio, od 1200 na 2829. Američke vlasti obećale su da će ubrzati postupak dobivanja azila.

22.33

Truss: Putin želi zadržati cijelu Ukrajinu

Rat je ušao u novu i drugačiju fazu. U Ukrajini je sad koncentriranija ruska ofenziva, a NATO je pristao isporučiti novu i težu opremu za borbu protiv nje, rekla je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

Nakon sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a upozorila je da je "Putin promijenio taktiku, ali ne i namjeru jer želi zadržati cijelu Ukrajinu".

22.16

Novi set sankcija i u Sjedinjenim Državama

Američki kongres ukinuo je mjeru trgovinskog statusa Rusije kao najpovoljnije nacije. Izglasao je i zabranu uvoza nafte iz te zemlje.

Predsjednik Joe Biden trebao bi potpisati obje mjere u zakon. One otvaraju put Bidenovoj administraciji da podigne carine.

- Putin se mora smatrati odgovornim za odvratne ratne zločine koje čini protiv Ukrajine - kaže senator Chuck Schumer.
 

21.34

Europska unija zabranjuje uvoz ruskog ugljena i votke

Svih 27 zemalja članica Europske unije odobrilo je zabranu uvoza ruskog ugljena, drvene građe i votke, izvijestila je njemačka agencija DPA.

U slučaju da Rusija nastavi s invazijom, mogla bi uslijediti i potpuna zabrana uvoza svih fosilnih goriva, kažu u Europskoj komisiji.

Do stupanja na snagu odluka bi trebala biti objavljena u službenom glasniku EU, a to bi se trebalo dogoditi u petak.

21.14

Lavrov: Ukrajina je odstupila od najvažnijih odredbi na sastanku u Istanbulu

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je ukrajinske pregovarače za promjenu najvažnijih odredbi oko kojih su se obje strane usuglasile na pregovorima u Istanbulu.

- Novi ukrajinski nacrt sporazuma ne uključuje raniji prijedlog Kijeva da se Krim i Sevastopolj isključe iz budućih sigurnosnih jamstava koje Ukrajina zahtijeva - rekao je Lavrov.

Tvrdi da su Ukrajinci predložili da o problemima Krima i Donbasa razgovaraju predsjednici dvaju država, što je Rusiji neprihvatljivo.

Ukrajinska strana, pregovarač Mihailo Podoljak, ranije je Lavrovljeve izjave stavio u svrhu ruske propagande jer, kako je rekao, Lavrov uopće nije sudjelovao u pregovorima.

Komentari 296