Obavijesti

News

Komentari 30

Biden: Trumpovo ponašanje u debati je "nacionalna sramota"

Biden: Trumpovo ponašanje u debati je "nacionalna sramota"
2

Povjerenstvo koje organizira izborne debate u SAD-u objavilo je u srijedu da će uvesti dodatne mjere kako bi se "očuvao red" na idućim televizijskim sučeljavanjima, dan nakon kaotične debate

VIDEO

Demokratski kandidat za Bijelu kuću Joe Biden rekao je u srijedu da je ponašanje Donalda Trumpa u prvoj, kaotičnoj, debati za američke predsjedničke izbore 3. studenog "nacionalna sramota".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

izbori 01:47

"Možda to ne bih trebao reći, ali ponašanje predsjednika Sjedinjenih Država je nacionalna sramota", rekao je bivši američki potpredsjednik na predizbornom skupu u Allianceu, u Ohiju.

"Ne samo da neprestano napada mene i moju obitelj, nego se obrušio i na moderatora" debate, rekao je.

Demokratski kandidat za Bijelu kuću nastavio je u srijedu kampanju putujući vlakom kroz Ohio i Pennsylvaniju, industrijska područja, odakle potječe (Scranton).

Upitan što misli o tome da je američki predsjednik u debati još jednom odbio osuditi bjelačke rasiste, Joe Biden je dodao pred novinarima: "Moja poruka Ponosnim momcima i svim skupinama bjelačkih rasista je 'prestanite'. To nam nije slično. To ne predstavlja nas Amerikance".

VIDEO Što je Trumpu s rukom?
VIDEO Što je Trumpu s rukom?

Bivši potpredsjednik Baracka Obame pozvao je usto Amerikance da izađu na izbore 3. studenog: "Glasujte kako vam se čini najzgodnije, ali glasujte".

Povjerenstvo koje organizira izborne debate u SAD-u objavilo je u srijedu da će uvesti dodatne mjere kako bi se "očuvao red" na idućim televizijskim sučeljavanjima, dan nakon kaotične debate u kojoj su sudjelovali Joe Biden i Donald Trump.

"Sinoćnja debata je pokazala da se format budućih debata mora dodatno strukturirati kako bi osigurali uređenije rasprave o temama rasprave bile uređenije", navodi se u priopćenju tog neovisnog tijela.

Trump i Biden gori od očajnih kućanica: Internet ne oprašta, debatu usporedio s prometnom
Trump i Biden gori od očajnih kućanica: Internet ne oprašta, debatu usporedio s prometnom

Trideset pet dana prije predsjedničkih izbora, Donald Trump i Joe Biden razmjenjivali su pred milijunima Amerikanaca uvrede, poruge i osobne napade a da ih moderator nije mogao spriječiti da upadaju jedan drugome u riječ.

Povjerenstvo "želi uvesti dodatne instrumente kako bi se očuvao red do sljedećih debata", 15. i 22. listopada, dodalo je.

Idući tjedan će potpredsjednici dvojice kandidata, potpredsjednik Mike Pence i demokratska senatorica Kamala Harris, sudjelovati u debati u Salt Lake Cityju.

Prva rasprava predsjedničkih kandidata je, kako izgleda, privukla mnogo manji broj gledatelja nego ona prije četiri godine koja je postavila rekord, po prvim podacima objavljenim u srijedu. Na američkim nacionalnim televizijama pratilo ju je, po procjenama, 28,7 milijuna gledatelja a raspravu Trumpa i Hillary Clinton 2016. oko 45 milijuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca