News

Komentari 30

Biden: Trumpovo ponašanje u debati je "nacionalna sramota"

Biden: Trumpovo ponašanje u debati je "nacionalna sramota"

Povjerenstvo koje organizira izborne debate u SAD-u objavilo je u srijedu da će uvesti dodatne mjere kako bi se "očuvao red" na idućim televizijskim sučeljavanjima, dan nakon kaotične debate

Demokratski kandidat za Bijelu kuću Joe Biden rekao je u srijedu da je ponašanje Donalda Trumpa u prvoj, kaotičnoj, debati za američke predsjedničke izbore 3. studenog "nacionalna sramota".

POGLEDAJTE VIDEO:

"Možda to ne bih trebao reći, ali ponašanje predsjednika Sjedinjenih Država je nacionalna sramota", rekao je bivši američki potpredsjednik na predizbornom skupu u Allianceu, u Ohiju.

"Ne samo da neprestano napada mene i moju obitelj, nego se obrušio i na moderatora" debate, rekao je.

Demokratski kandidat za Bijelu kuću nastavio je u srijedu kampanju putujući vlakom kroz Ohio i Pennsylvaniju, industrijska područja, odakle potječe (Scranton).

Upitan što misli o tome da je američki predsjednik u debati još jednom odbio osuditi bjelačke rasiste, Joe Biden je dodao pred novinarima: "Moja poruka Ponosnim momcima i svim skupinama bjelačkih rasista je 'prestanite'. To nam nije slično. To ne predstavlja nas Amerikance".

Bivši potpredsjednik Baracka Obame pozvao je usto Amerikance da izađu na izbore 3. studenog: "Glasujte kako vam se čini najzgodnije, ali glasujte".

Povjerenstvo koje organizira izborne debate u SAD-u objavilo je u srijedu da će uvesti dodatne mjere kako bi se "očuvao red" na idućim televizijskim sučeljavanjima, dan nakon kaotične debate u kojoj su sudjelovali Joe Biden i Donald Trump.

"Sinoćnja debata je pokazala da se format budućih debata mora dodatno strukturirati kako bi osigurali uređenije rasprave o temama rasprave bile uređenije", navodi se u priopćenju tog neovisnog tijela.

Trideset pet dana prije predsjedničkih izbora, Donald Trump i Joe Biden razmjenjivali su pred milijunima Amerikanaca uvrede, poruge i osobne napade a da ih moderator nije mogao spriječiti da upadaju jedan drugome u riječ.

Povjerenstvo "želi uvesti dodatne instrumente kako bi se očuvao red do sljedećih debata", 15. i 22. listopada, dodalo je.

Idući tjedan će potpredsjednici dvojice kandidata, potpredsjednik Mike Pence i demokratska senatorica Kamala Harris, sudjelovati u debati u Salt Lake Cityju.

Prva rasprava predsjedničkih kandidata je, kako izgleda, privukla mnogo manji broj gledatelja nego ona prije četiri godine koja je postavila rekord, po prvim podacima objavljenim u srijedu. Na američkim nacionalnim televizijama pratilo ju je, po procjenama, 28,7 milijuna gledatelja a raspravu Trumpa i Hillary Clinton 2016. oko 45 milijuna.

Najčitaniji članci