Obavijesti

News

Komentari 132

Bin Laden nije bio naoružan, njegovu ženu su ranili u nogu

Bin Laden nije bio naoružan, njegovu ženu su ranili u nogu
5

Glasnogovornik Bijele kuće rekao je da Osama nije bio naoružan tijekom napada na njegov kompleks. Dodaje da još nisu odlučili hoće li objaviti fotografiju njegova tijela

VIDEO

Glasnogovornik Bijele kuće, Jay Carney, na tiskovnoj konferenciji u utorak navečer po našem vremenu, rekao je kako će SAD nastaviti s borbom protiv Al Qa'ide. Istaknuo je kako se Osama bin Laden vješto skrivao čak 10 godina, a kazao je i kako je operacija ubijanja ili uhićenja šefa Al Qa'ide najpovjerljivija akcija koju je američka vlada poduzela posljednjih godina. 

Carney je rekao kako Osama bin Laden nije bio naoružan tijekom napada na njegov kompleks u Pakistanu, ali je pružao otpor. Dodao je kako su američke snage upucale njegovu ženu u nogu, ali ju nisu ubili. Kako Carney kaže, Osaminu ženu su nakon napada prevezli u američko sklonište.

Jay Carney ističe kako je fotografija mrtvog Osame bin Ladena, koju Bijela kuća najavljuje da će objaviti, 'jako morbidna'. Kaže kako još nisu odlučili hoće li fotografiju objaviti ili ne. Poručili su novinarima da budu strpljivi, jer su do sada objavili dosta detalja o akciji u Pakistanu.

Osvrnuo se i na odnose SAD-a s Pakistanom te je kazao da komunikacija dviju zemalja ovisi o interesima svih strana. Zaključio je da je to komplicirani odnos, prenosi BBC. 

Talibani: Nismo vidjeli dovoljno dokaza o bin Ladenovoj smrti

Glasnogovornik za nacionalnu sigurnost Tommy Vietor medijima je u utorak poslao e-mail u kojem je pisalo da Bijela kuća još nije donijela odluku o objavi fotografije, prenosi CBS News.

- Ne znamo na čemu Drudge Report temelji svoju vijest - istaknuo je Vietor dodajući da je svjestan da za tu odluku vlada velik interes. Prema pisanju Drudge Reporta fotografija je ocijenjena "uznemirujućom", a vidljiva je rana od metka iznad Bin Ladenova lijevog oka.

Drudge Report je politički internetski portal koji je prvi donio vijest o skandalu s Monicom Lewinsky u vrijeme Clintonove administracije.

Afganistanski talibani u utorak su medijima e-mailom poslali izjavu u kojoj kažu kako još nisu vidjeli dovoljno dokaza da ih se uvjeri u smrt čelnika Al Qa'ide.

'Pakistan je mogao ugroziti akciju'

Leon Panetta, direktor CIA-e, rekao je kako su američki dužnosnici odlučili da neće surađivati s Pakistanom u akciji protiv bin Ladena, jer ih je brinulo da bi Pakistan mogao ugroziti tu akciju. Smatraju kako su oni mogli upozoriti mete. Panetta dodaje kako još istražuju jesu li ljudi u Pakistanu znali za Osamin kompleks ili ne.

Pakistanske vlasti: Osamina obitelj je u dobrim rukama

Pakistansko ministarstvo vanjskih poslova je izvijestilo kako se članovi obitelji Osame bin Ladena, koji su s njim bili u kući za vrijeme napada, nalaze u dobrim rukama te se o njima dobro skrbi. Kako navode, nekima od njih su pružili liječničku pomoć.

Visoki dužnosnik pakistanske tajne službe kazao je kako je jedna od Osaminih kćeri navodno gledala kako joj ubijaju oca. Ispitat će Osaminu suprugu i osmero djece te će ih navodno prebaciti u zemlje iz kojih potječu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao