Obavijesti

News

Komentari 19

Bila je dio eksperimenta, a da nije ni znala: Ubili su mi ženu!

Bila je dio eksperimenta, a da nije ni znala: Ubili su mi ženu!

SAD: Cristina Belmonte (45) bila je zdrava, no umrla je od srčanog udara zbog eksperimentalne terapije na koju nikad nije pristala. Njezin suprug traži pravdu za svoj gubitak

VIDEO

Teksašanka Cristina Belmonte (45) preminula je od srčanog udara, iako problema sa srcem nikad nije imala. Jedina zdravstvena briga bila joj je dijabetes. 

Prije nekoliko mjeseci svojim kolegama spomenula je kako ima jake bolove u prsima. Oni su nazvali njezinog supruga Manuela da dođe po nju, no u 20 minuta koliko mu je trebalo da stigne, Cristinini su se bolovi pogoršali. Po nju je došla hitna pomoć iz Southwestern bolnice. 

Alternativa radi istraživanja 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisu mi dali da odem do nje niti su me išta pitali, rekao je Manuel te dodao kako ju nije uspio ni vidjeti. Tek nakon 40 minuta odveli su ju u bolnicu, no više nije bilo pomoći.

Iako nisu na Cristini obavili obdukciju, njezinom suprugu bilo je čudno na koji način su ju djelatnici hitne pomoći tretirali dok su ju pokušavali oživjeti. Bolničari su upotrijebili drugačiju vrstu intubacije (postupak kojim se omogućava disanje) od preporučenog.

Iako je takozvana "Kraljeva" intubacija uglavnom jednako učinkovita, bolničari su ju upotrijebili jer su odlučili Cristine uključiti u istraživanje o kvaliteti intubacija - bez njezinog pristanka

- Osobe uključene u studiju nisu pri svijesti niti dišu pravilno u trenutku kad djelatnici hitne pomoći dolaze na teren, i u svakom slučaju bi, uključene u studiju ili ne, dobile jedan od ova dva tretmana - izjavio je Russell Rian, zadužen za odnose s javnošću u bolnici čija je hitna pomoć došla po Cristine za Daily Mail. 

Nužan lijek - nedostupan

Cristine također nije dobila niti lijek koji bi joj najvjerojatnije pomogao preživjeti srčani udar - amiodaron koji se uobičajeno daje ljudima s aritmijom. Nije jasno je li joj lijek bio uskraćen iz medicinskih ili eksperimentalnih razloga. 

Čak dva mjeseca nakon Cristinine smrti, suprug Maunel dobio je pismo iz bolnice u kojem piše da je ona doista bila sudionica medicinskog eksperimenta, no ne piše kojeg. 

Ovaj je slučaj podignuo medicinske djelatnike na noge i trenutno se pregovara o besplatnim narukvicama koje bi ljudi, koji ne žele biti ni u kakvoj sličnoj studiji, nosili. Također, takve javne studije trebale bi biti reklamirane i dostupne svim građanima za informiranje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag