Obavijesti

News

Komentari 230

Carla del Ponte: Pobunjenici koristili nervni plin, ne Asad

Carla del Ponte: Pobunjenici koristili nervni plin, ne Asad
5

Del Ponte, članica UN-ove komisije, kaže da za to nemaju još dokaze i da je potrebno sve dublje istražiti. Dodaje da je u napadu najvjerojatnije korišten plin sarin

VIDEO

Carla del Ponte koja je sad članica UN-ove komisije koja istražuje stanje u Siriji, rekla je za švicarsku televiziju u ponedjeljak kako postoji "čvrsta sumnja da su pobunjenici koristili kemijsko oružje, a ne režim Bašara al-Asada", prenosi AINA. 

Naglasila je i kako još nema dokaza za to. Ovu tvrdnju Del Ponte je prvi put iznijela još u lipnju. Naime, prošlotjedni napad nije bio prvi napad kemijskim oružjem u Siriji, ali je bio najjači i poginulo je dosad najviše ljudi. 

Del Ponte kaže kako je potrebno sve dublje istražiti. Dodaje kako je u napadu najvjerojatnije korišten plin sarin. Tu tvrdnju temelji na izjavama žrtava, liječnika i bolničara.

Pobunjenici pak tvrde kako oni nemaju mehanizme da izvrše takve napade. 

- Mi želimo izgraditi slobodnu demokratsku državu koja će funkcionirati po svim pravilima, a upotreba kemijskog i biološkog oružja ne spada u to - tvrde pobunjenici. 

Bild: Velika Britanija se sprema za vojnu akciju u Siriji

Britanske snage rade plan za vojnu akciju kao odgovor na upotrebu kemijskog oružja u Siriji, piše Bild koji tvrdi da je to u utorak objavila britanska vlada. 

Britanski premijer David Cameron trebao bi tijekom dana odlučiti hoće li pozvati parlament da raspravlja o mogućoj vojnoj akciji u Siriji. 

Podsjetimo, prošli je tjedan u bolnice u Siriji primljeno 3600 ljudi s neurotoksičnim simptomima. 

Prema nekim podacima umrlo ih je 355. Među poginulima je bilo i djece.

Amerika kaže kako je sigurno korišteno kemijsko oružje te da ga je upotrijebio sirijski režim. Predsjednik SAD-a Barack Obama je tražio primjernu reakciju, ali odluke o eventualnom napadu još nije donio. 

U Rusiji kažu kako bi vojna intervencija u Siriji imala katastrofalne posljedice. 

U Siriju su u ponedjeljak stigli inspektori UN-a koji trebaju utvrditi da li je korišteno kemijsko oružje te tko ga je upotrijebio. Čim su inspektori stigli netko je pucao na konvoj pa su se vratili u bazu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa