Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bile su sretne što idu na more, ne mogu prihvatiti da ih nema'

S obje sam bila u petak, družile smo se i inače. Bile su tako sretne što idu na more. Strašno. Nevjerojatno da se to dogodi baš najboljim curama iz škole, priča prijateljica djevojčica koje su poginule u naletu kamiona

Foto: Ivica Galović/Davor Javorović/Nikola Čutuk/PIXSELL
72 komentara

U daljskoj Osnovnoj školi šok, suze i panika. Ravnatelj Marko Stanić cijeli dan bio je obasut pozivima zabrinutih roditelja i nije znao što odgovoriti jer nije imao potvrđene informacije.

POGLEDAJTE VIDEO

Svu je djecu koja su prijepodne bila na nastavi pustio kući, a ona su na putu od škole do kuće saznali za tragediju pa se doma vratili plačući. Svi su već saznali da su stradale najbolje prijateljice dvije učenice 7. razreda.

Kamion od nekoliko tona natovaren vrećama ljepila za keramičke pločice pod nerazjašnjenim okolnostima uopće nije zakočio kad je skrenuo na odmorište između Novske i Okučana u petak u jutarnjim satima.

POTRESNE SCENE U ERDUTU Vratio se bus pun tuge: Plakali su svi, roditelji, djeca, učitelji...

Velikom brzinom zaletio se na parkiralište gdje su djeca iz osnovne škole u Dalju upravo ulazila natrag u autobus i trebala nastaviti put na more. Iva i Renata nisu uspjele pobjeći, kamion ih je pregazio.

Još dvije djevojke, 25-godišnjakinja i 26-godišnjakinja, ozlijeđene su u naletu kamiona i zbrinute u novogradiškoj bolnici, odnosno u Slavonskom Brodu.

Jedna je u kritičnom stanju.

Svi u Dalju bili su u potpunom šoku zbog smrti djevojčica.

- Ma, s obje sam bila u petak, družile smo se i inače. Bile su tako sretne što idu na more. Strašno. Nevjerojatno da se to dogodi baš najboljim curama iz škole. Bile su nerazdvojne, svaki odmor provele bi skupa. Nezamisliva je tragedija da obje stradaju na putu za more. Još ne mogu prihvatiti da ih više nema - kaže nam plačući njihova zajednička prijateljica iz Dalja.

TRAGEDIJA KOD NOVSKE Bile su najbolje prijateljice: Za djevojčicama plače cijeli Dalj...

Nakon obavljenog očevida u Novskoj djeca iz školskog autobusa dovedena su u restoran na odmorištu i tu su im psihosocijalni timovi za pomoć iz MUP-a i Centra za socijalnu skrb pružilli pomoć kroz razgovore o tragičnim trenucima na autocesti A3. 

Cijelo selo u suzama je očekivalo povratak učenika kući jer se pun autobus osnovnoškolaca nakon očevida okrenuo pa se vratio natrag u Dalj. Učenici su tek nešto prije dolaska saznali da su im kolegice preminule. 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Message