Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vratio se bus pun tuge: Plakali su svi, roditelji, djeca, učitelji...

Na povratku u Erdut učenici su, svaki put kad je bus prolazio kraj kamiona, spuštali glave. Kad su stali na odmorište, nisu htjeli van. Tek su prije dolaska u Erdut doznali da su im kolegice preminule

Foto: Davor Javorović/Pixsell/
68 komentara

Autobus s djecom iz Osnovne škole u Dalju koja su išla na izlet na more vratio se u Erdut u petak oko 16 sati. Na stajalištu su se okupili svi roditelji osim roditelja dvije tragično preminule djevojčice na koje je u petak ujutro kod Novske naletio kamion. 

Kod roditelja preminulih djevojčica, učenica sedmog razreda, otišao je ravnatelj Osnovne škole Dalj Marko Stanić zajedno s učiteljima koji su bili pratnja na izletu. 

TUGUJU ZA UČENICAMA Ravnatelj: Ispratio sam ih na ljetovanje, no neće se vratiti

Kad je autobus stao u Erdutu, a iz njega su počela izlaziti djeca, plakali su svi. Roditelji, profesori, djeca, novinari...

Scene su bile potresne. Učenicima će trebati pomoć, Ministarstvo znanosti i obrazovanja šalje krizni tim u osnovnu školu, s djecom će pričati psiholozi.

UŽAS KOD NOVSKE: DVOJE MRTVIH 'Taman su izašli iz busa kad je naletio kamion. Bilo je strašno'

Obitelji preminulih djevojčica sve do 15 sati nisu imale službenu informaciju o tome.

Zvali su školu, ravnatelja, profesore, ali oni im tu informaciju nisu smjeli dati, to je mogla jedino policija. Ogorčeni su što su morali čekati tako dugo.

U autobusu koji se vraćao muk i tišina. Ni učenici nisu znali, gotovo sve do zadnjeg trena i dolaska u Dalj, da su im kolegice preminule. Svaki put kad bi autobus prošao kraj kamiona na autocesti, spuštali bi glave.

TRAGEDIJA KOD NOVSKE Bile su najbolje prijateljice: Za djevojčicama plače cijeli Dalj...

Kad su stali na odmorištu na putu prema natrag, pitali su učitelje moraju li izlaziti. Nisu izašli. Velika je to tragedija u Erdutu, u ponedjeljak neće biti nastave, a u Dalju je proglašen dan žalosti.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Message