News

Komentari 63

'Bili smo HDZ-u dobri dok smo im skupljali glasove za izbore'

'Bili smo HDZ-u dobri dok smo im skupljali glasove za izbore'

Ivan Penava je u ponedjeljak rekao  da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj na što mu je premijer Plenković poručio kako nije nadležan voditi politiku HDZ-a.

Nakon što je premijer Plenković, komentirajući njegove izjave o "kontinuitetu velikosrpske politike u hrvatskoj, vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi poručio da on nije nadležan voditi politiku HDZ-a, oglasio se i bivši lički HDZ-ovac Darko Milinović.

Na svom Twitteru napisao je:

- Ivane, čujem da nisi nadležan voditi politiku HDZ-a. E to ti je tako i ja sam bio "nadležan" kao i ti i mnogi drugi kada je trebalo skupljati glasove za parlamentarne izbore, a kad sam imao drugačije mišljenje od nadležnih moja"nadležnost"je naprasno prestala, ups...pardon izbačena...

Podsjetimo, Ivan Penava je u ponedjeljak rekao  da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je "epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije".

Na konferenciji za novinare u vukovarskoj Gradskoj upravi svoju tvrdnju potkrijepio je pojedinim primjerima od 2013. do 2018. koji, po njemu, na to upućuju.

Tako je spomenuo potporu koju je, po njegovim riječima, 2013. uhićenicima za ratni zločin u Trpinji kod Vukovara izrazio predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik te stranke Milorad Pupovac.

"Što reći kad ta ista osoba 2016. po pravomoćnoj presudi posjeti osobno u zatvoru ratne zločince s ukupno 138 godina zatvorske kazne?" upitao je Penava te ocijenio da to "ne može biti slučajnost".

Najčitaniji članci