Obavijesti

News

Komentari 85

Bili su pijani: 'Hladno je rekao: Ja sam ti ubio sina Gorana'

Bili su pijani: 'Hladno je rekao: Ja sam ti ubio sina Gorana'
6

Gorana Pataču (45) sjekirom je ubio prijatelj i sustanar Jure Đ. (48). Živjeli su skupa dva mjeseca. Jure je sam pozvao policiju i priznao im da ja ubio Gorana

VIDEO

Bila je prošla ponoć kad sam čuo da netko lupa na prozor. Otvorio sam i vidio Juru. Rekao mi je: ‘Ubio sam ti Gorana’, ispričao je Mato Patača (71), otac ubijenog Gorana (45) iz Krčenika nedaleko Donjeg Miholjca.

Šokiranom, trebalo mu je neko vrijeme da shvati što mu to sinov prijatelj i sustanar govori.

- Svađali smo se i udario sam ga dva puta sjekirom - dobacio mu je Jure Đ. (48) prije nego što je otišao. U međuvremenu se probudio i Matin drugi sin i pitao ga što se događa. Otac mu je rekao što mu je Jure ispričao te su obojica otišla do njegove kuće. Imali su što vidjeti.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Jure je sjedio u kući pokraj Goranova beživotna tijela. Sve je bilo puno krvi. Rekao nam je i da je zvao policiju - ispričao je Mato koji živi nekoliko kuća dalje.

Mještane seoceta s 300-tinjak stanovnika noć na subotu probudile su policijske sirene. U kući u Kolodvorskoj ulici policajci su pronašli mrtvo tijelo Gorana Patače. Pored njega je u kuhinji sjedio njegov sustanar i prijatelj.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Ja sam ga ubio - rekao je policajcima čim su ušli te im pokazao krvavu sjekiru kojom je ubio Gorana.

- Pijana posla - komentiraju seljani odmahujući glavom. Naime, kako tvrde mještani, Jure i Goran voljeli su zaviriti u čašicu. Obojica su bila nezaposlena, a ovisnost im je razorila obitelji.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Sin se rastao prije nekoliko mjeseci zbog alkohola. Pio je i pravio probleme pa ga je žena ostavila i otjerala. Bio je kod mene neko vrijeme. Vodili smo ga dva puta na liječenje u Našice, ali uzalud. Prije dva mjeseca počeo je živjeti kod tog Jure u kući. I on je živio sam, te je i njega žena iz istog razloga ostavila - govorio je otac tužno stišćući fotografiju sina u rukama. Jure i Goran, dodaje, znaju se godinama te su išli zajedno u školu.

- Stalno su pili. Još je moj sin, tu i tamo, nešto i radio i zaradio, ali Jure baš ništa. Bio je agresivan kad popije, znao je vrijeđati ljude u selu. Ne znam zašto su se posvađali pa ga je udario sjekirom - kaže otac kojem je Goran bio najmlađe od troje djece.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Policija je očevid radila cijelu subotu prijepodne. Jure se nije opirao uhićenju i odmah je sve priznao policajcima. Kako doznajemo, obojica su bila pod utjecajem alkohola. Tijelo mrtvog Patače odvezli su u Osijek na obdukciju. Znatiželjni mještani okupljali su se ispred kuće u kojoj je bilo ubojstvo i pogledavali prema zapečaćenim vratima.

- Ma njih su se dvojica stalno svađala. Jure je Pataču tjerao iz kuće, a ovaj nije htio otići jer nije imao kamo. Navodno ga otac nije htio primiti u svoju kuću - kaže prva susjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca