Obavijesti

News

Komentari 32

Bilo kuda, a gužve svuda: Na cestama kilometarske kolone

Bilo kuda, a gužve svuda: Na cestama kilometarske kolone
1

Zbog veće gustoće prometa između čvorova Lučko i Donja Zdenčina, čvorova Karlovac i Zadar II vozi se usporeno, u koloni, a jača i promet u smjeru unutrašnjosti, na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko 1 km

VIDEO

Promet je vrlo gust na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, u trajektnim pristaništima te na nekim graničnim prijelazima a kako je HAK javio u 12.30 sati najduža je kolona  između čvorova Zadar II i Maslenica  u smjeru unutrašnjosti, oko 14 kilometara. 

Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova, pa HAK poziva vozače da brzinu vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozila.  Povremeni zastoji i smetnje zbog velike gustoće prometa te izvanredne situacije i ograničenja:

Na A1 Zagreb-  Ploče  na naplati Lučko u smjeru mora kolona je oko 500 metara. Zbog veće gustoće prometa između čvorova Lučko i Zadar II, u oba smjera vozi se usporeno, u koloni. Između tunela Bristovac i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika kolona je oko 11 kilometara, a u smjeru unutrašnjosti između čvorova Zadar II i Maslenica oko 14 kilometara, na dionici od tunela Bristovac do vijadukta Baričević, u smjeru unutrašnjosti kolona je oko tri kilometara .

Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko 11 km, pa je trenutačno bezgotovinsko plaćanje moguće i na naplatnoj postaji Demerje, a na naplatnoj postaji Donja Zdenčina kolona je oko 2 kilometra.

 Na A2 Zagreb- Macelj kolona na naplatnoj postaji Trakoščan u smjeru GP Macelj  je oko  tri kilometra (vozila se povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč).

 Na A3 Bregana- Lipovac pojačan  je promet u smjeru istoka, kolona vozila na GP Bajakovo oko 5 kilometara, prometna nesreća između čvorova Nova Gradiška i Lužani u smjeru Lipovca.

Istarski ipsilon A9- pojačan je promet na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona je oko 4,5 kilometara a ispred tunela Učka, u smjeru Matulja oko 3,5 kilometara.

Na Krčkom mostu  kolona  na izlasku s otoka Krka prema kopnu duga je oko 4 kilometra.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel), na GP Bajakovo prema Srbiji i prijelazima s Bosnom i Hercegovinom.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima (Cres, Rab, Pag) te u trajektnim lukama Zadar, Split i Ploče te su moguća odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Danas  se u povodu  košarkaškog turnira na otoku Istu uvodi izvanredna linija Zadar - Ist u 19 sati, te u nedjelju s otoka Ista za Zadar u 6 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.