Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Biskup Huzjak u lovu puškom ranio lovca i teško ga ozlijedio

Biskup Vjekoslav Huzjak u petak je bio u organiziranom i prijavljenom lovu. Zapucao je prema divljoj svinji, ali ju je promašio, a zrno je pogodilo muškarca (64) u nogu, prenosi Večernji list

bozic
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
394 komentara

Monsinjor Vjekoslav Huzjak u petak je u lovu teško ozlijedio drugog lovca, a policija je protiv bjelovarsko-križevačkog biskupa podnijela kaznenu prijavu, doznaje Večernji list. 

Huzjak (58) je inače strastveni lovac, a bili su u organiziranom i prijavljenom lovu kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana. U trenutku nesreće on i drugi lovac bili su na susjednim čekama koje su udaljene oko 90 metara. 

Biskup je zapucao prema divljoj svinji i promašio je, a zrno je pogodilo muškarca (64) u natkoljenicu. Pomoć su mu pružili u KB Dubrava gdje su utvrdili teške ozljede koje nisu opasne po život.

Biskup nije bio pod utjecajem alkohola, ali mu je oduzeta puška. Prijavili su ga zbog dovođenja u opasnost  života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Lovac koji je prošloga petka u lovu kod Lipovljana teško ranio drugog lovca, a kojemu policija nije objavila identitet, jest bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, potvrđeno je u ponedjeljak u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a o događaju se očitovao i Biskupijski ordinarijat u Bjelovaru priopćenjem u kojem se navodi da biskup izražava žaljenje zbog svega što se dogodilo.

"Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. siječnja 2019. u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak", stoji u priopćenju.

Biskupa Huzjaka policija je kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Sisačko-moslavačka Policijska uprava istragom je utvrdila da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara. Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka. Policija u priopćenju o nesreći nije navela identitet biskupa Huzjaka, nego samo da je riječ o 58-godišnjaku, drugom lovcu. Utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje koje je imao.

Biskup Huzjak rođen je u 25. veljače 1960. godine u Jalžabetu kod Varaždina. Nakon što je završio klasičnu gimnaziju na Dječačkom sjemeništu u Zagrebu, Huzjak je diplomirao teologiju i filozofiju na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a svećenik je postao 1986. godine. 

Bio je kapelan u Mariji Bistrici šest godina te župnik u zagrebačkom naselju Savica-Šanci. Magistrirao je u Rimu 1996. godine, a doktor teologije postao je 2002. godine, iste godine Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je monsinjorom. 

Papa Benedikt XVI. imenovao ga je prvim biskupom Bjelovarsko-križevačke biskupije 5. prosinca 2009.


 

Možda vas zanima i ovo:
Message