News

Komentari 60

Bit će to najveći kip na svijetu: Grade spomenik visok 182 m

Bit će to najveći kip na svijetu: Grade spomenik visok 182 m

Željeznog čovjeka izradit će od metalnog otpada, a kako bi u tome uspjeli, tražili su od farmera da im daruju staro željezo i stari alat. Planiraju obići čak 700.000 sela

Spomenik jedinstva gradit će u čast Sardara Patela. Smatraju ga herojem indijske neovisnosti, a zovu ga i Željezni čovjek.

Kip će biti visok 182 metra i stajat će na otoku usred rijeke Narmada u državi Gujarat u Indiji.

Planiraju ga završiti za četiri godine i ponosni su što će biti najviši na svijetu. Vjeruju da će privući turiste iz cijelog svijeta. Željeznog čovjeka izradit će od metalnog otpada, a kako bi u tome uspjeli, tražili su od farmera da im daruju staro željezo i stari poljoprivredni alat. Za nekoliko dana kreću u obilazak 700.000 sela, za što će im trebati gotovo tri mjeseca. I dok su vladajući oduševljeni tom idejom, dio stanovništva nije jer će gradnja stajati oko 300 milijuna dolara. Novac planiraju namaknuti iz javnih sredstava i od privatnih donacija.

- To je totalno gubljenje i novca i rada. Ako žele taj kip, neka ga plate sami. Da je Sardar Patel živ, on nikad ne bi došao na takvu ideju - prokomentirao je jedan stanovnik Indije.

Najčitaniji članci