Obavijesti

News

Komentari 24

Bitka s vremenom: Nevrijeme im uništilo krov, a stiže - novo!

Bitka s vremenom: Nevrijeme im uništilo krov, a stiže  - novo!
5

Imamo sati i pol da vratimo osnovnu konstrukciju! Moramo opet postaviti roženice i prekriti sve ceradom. Jer, nevrijeme se navodno vraća! - rekao je za list Međimurje pripadnik DVD-a Železna Gora

VIDEO

Olujno nevrijeme pogodilo je u utorak poslijepodne Međimurje. Više kuća ostalo je bez krovova, naročito na području Železne Gore. Na prometnice su se srušila brojna stabla, a na više mjesta preko ceste vise i strujni kablovi, zbog čega je policija obustavila promet. Uslijed silne tuče uništeni su brojni nasadi, a pojedini vinogradari na području Svetog Urbana i Štrigove govore o čak 70 posto uništenog uroda, javlja međimurje.hr

Županijski centar 112 Čakovec potvrdio je kako je oluja u Međimurje ušla otprilike kod Svetog Urbana. Preko Štrigove krenula je prema općinama Sveti Martin na Muri, Selnica, gradu Mursko Središće te prema općinama Vratišinec, Podturen, Domašinec i Dekanovec, gdje je napustila Međimurje i prešla u Mađarsku.

No, na području Železne Gore u tijeku je utrka s vremenom. Budući da je oluja u potpunosti uništila nekoliko krovišta, ljudi panično popravljaju što se popraviti može jer je najavljen dolazak  - nove oluje.

Ekipa lista Međimurje, između ostalog, pratila je napetu situaciju kod obitelji Škvorc. Krovište je uništeno, a na terenu su uz obitelj i prijatelje vatrogasci DVD-a Železna Gora (a i svi ostali DVD-i na unesrećenom području su u akciji). Prvo su skinuli uništeni dio krovišta, da bi potom ponovo počeli učvršćivati "roženice". 

- Imamo sati i pol da vratimo osnovnu konstrukciju! Moramo opet postaviti roženice i prekriti sve ceradom. Jer, nevrijeme se navodno vraća! - izjavio je na krovu poharane kuće pripadnik DVD-a Železna Gora.

Iza  22 sata nad međimurskim bregima ponovo je počelo sijevati...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:30
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.