Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Bitka s vremenom: Tumor se povećao i mora na operaciju

Mladoj Osječanki liječnici su nedavno rekli kako je tumor drastično narastao i da treba ići na hitnu operaciju. No morali su je odgoditi zbog Enina visokog šećera

Pixsell
Foto: Pixsell
129 komentara

Još vjerujem u nemoguće... svom snagom svog bića... znam da će biti onako kako sanjam..., napisala je na Facebooku Ena Šarac (17) koja 10 godina ratuje sa zloćudnim tumorom na mozgu.

Mladoj Osječanki liječnici su prije nekoliko dana rekli da je tumor drastično narastao i da treba ići na hitnu operaciju. No morali su je odgoditi zbog Enina visokog šećera. Kako je tumor ukliješten između očnih živaca, predložili su operaciju tzv. gama nožem. Ovu neinvazivnu operaciju, kojom se tumor uništava zračenjem, neurokirurg je morao odbiti zbog veličine tumora. Postoji i mogućnost klasične operacije, no ona je Eninoj majci Biserki posljednje rješenje jer je riskantna.

Enina majka uspjela je doći do vrhunskih neurokirurga u Bruxellesu koji rade ovakve komplicirane zahvate gama nožem. Operacija je dogovorena 2. svibnja, no pitanje je može li Ena uopće toliko čekati.

- Čekamo datum za detaljni pregled. Tražila sam od belgijskih stručnjaka i očitovanje može li Ena toliko čekati - govori Biserka.

Najveću bitku Ena dočekuje optimistično, kao i dosad, te završava knjigu o borbi s bolešću. Nakon kemoterapije završila je u invalidskim kolicima. Prohodala je snagom volje, unatoč prognozama, a Hrvatska ju je upoznala kad je prije godinu dana htjela prodati laptop, svoj jedini kontakt sa svijetom, da plati liječenje.

Hrabra Ena bila je Ponos Hrvatske i ponos svih nas

Među 24 nagrađenih za 2011. godinu bila je i ova hrabra djevojka. Njezin zarazni optimizam oborio je s nogu i ostale dobitnike. Unatoč crnim prognozama, Ena nikad nije gubila nadu u ozdravljenje. Sigurna je da će na kraju pobijediti...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message