Obavijesti

News

Komentari 15

Bivša ruska špijunka otkriva: 'Zavodila sam mete, a ovim nas tajnim tehnikama uče u KGB-u'

Bivša ruska špijunka otkriva: 'Zavodila sam mete, a ovim nas tajnim tehnikama uče u KGB-u'
4

Jedan bivši FBI agent je rekao da sam pokvarena igračka, da sam i sama bila predmet seksualne trgovine, ispričala je Aliia

VIDEO

Bivša ruska državljanka, Aliia Roza, tvrdi da je nekad radila kao špijun. Otkrila je kako je zavodila i manipulirala metama. U novom podcastu 'To Die For' Televizije Tenderfoot i iHart Podcast govori o navodnoj 'obuci, tehnikama, metama i misijama'.

Vozač (22) kombijem prešao u suprotni smjer i zabio se u auto: Teško je ozlijeđen 65-godišnjak
Vozač (22) kombijem prešao u suprotni smjer i zabio se u auto: Teško je ozlijeđen 65-godišnjak

- Prošlo je više od dva desetljeća koliko šutim. Ali, iz nekoliko razloga, nisam više mogla ostati u tišini. Nisam više mogla živjeti s ovom boli, iako sam prošla kroz sve te traume. Da nisam ja progovorila, tko bi? - rekla je Aliia, prenosi Ndtv.com.

Prisjetila se kako je pobjegla iz Moskve sa sinom zbog boljeg života.

- Najveći pothvat u mom životu je to što sam postala roditelj. Htjela sam stvoriti obitelj, da imam djecu. A to mi nije bilo dozvoljeno. Onda sam shvatila, ‘čekaj malo, imam samo ovaj jedan život. Ne želim ga provesti žrtvujući se za nešto u što više ne vjerujem'. To je bio trenutak kada sam krenula tragati za mogućnostima bijega - rekla je Aliia. 

Specijalni državni program

Bivša špijunka također je govorila o obitelji. Rekla je da je rođena u mješovitoj, kazahstansko-tatarskoj obitelji visokog vojnog časnika Sovjetskog Saveza. Bila je, kako kaže, uključena u specijalni državni program za djecu visokih časnika. Iako je htjela biti modni dizajner, otac joj je rekao da nema drugog izbora nego da pohađa taj program. Od ranog djetinjstva je učila borilačke vještine i bavila se drugim napornim fizičkim aktivnostima, da bi u 18. godini postala dio 'seks programa'. Izabrana je iz grupe od 350 učenika da sudjeluje u tajnom programu koji su razvili bivši psiholozi i visoki časnici KGB-a.

- Nije samo seks - to je vrlo daleko od seksa. Sve se vrti oko umjetnosti komunikacije. Učili smo kako da se obučemo, našminkamo, predstavimo, kako da razgovaramo s našim metama i kako da ih natjeramo da nam vjeruju. Radi se o psihologiji ljudi, kriminalaca, muškaraca… O razumijevanju perspektive muškaraca i što točno oni žele - rekla je Aliia. 

Zavođenje i seks program

- Kad zavodite, to je… kao da započinjete s dobrim komplimentom. Nije to samo reći, na primjer, da mi se sviđa vaša jakna. To mora biti nešto zaista specifično i prikladno u tom trenutku. To će privući ljude k vama. Počet ćete im se sviđati. A kad znate kako voditi razgovor, ljudi će postati vrlo otvoreni prema vama. Postat će vrlo prijateljski raspoloženi. Učite kako biti druželjubivi i poštovani u društvu. Tu su i seksualne tehnike. To je ekstremno, ali će učiniti da vaša meta postane opsjednuta vama. To je potpuno drugačija igra - kaže. Usprkos niskim primanjima - 100 dolara mjesečno za šestodnevni radni tjedan - ona je nastavila posao jer se 'osjećala kao heroj koji spašava nečiji život'.

- Na kraju dana, kad sam nekome spasila život, osjećala sam se dobro zbog toga. Ali nikad se nisam upitala kako se osjećam u tijelu koje su stalno zlostavljali i silovali nasumični muškarci. Jedan bivši FBI agent je rekao da sam pokvarena igračka, da sam i sama bila predmet seksualne trgovine. Ali svi moji kolege ne misle tako. Mi smo se osjećali kao patrioti. Bili smo spremni podnijeti žrtvu i da napravimo sve za našu vladu. Tako sam se osjećala - kaže Ruskinja. 

Međutim, također se osjećala 'iskorištenom' od strane ruske vlade i kasnije je shvatila da joj je 'ispran mozak'.

- Vidjela sam sve te druge agentice u određenim godinama, na primjer 56. Bile su tako jadne, usamljene. Nije im bilo dozvoljeno da imaju privatni život. Nisu mogle imati obitelj. Nisam htjela da se i meni to dogodi - rekla je Aliia. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROZA (@aliiaroza)

Navodna bivša špijunka nije se vratila u Rusiju više od 10 godina i sada koristi novo ime. Pruža savjete za zavođenje ženama kojima je potrebno dizanje samopouzdanja i ima preko milijun pratitelja na Instagramu, piše Ndtv.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom