Obavijesti

News

Komentari 75

Bivši američki senator se ženi za 50 godina mlađeg partnera

Bivši američki senator se ženi za 50 godina mlađeg partnera
3

Bivši američki senator (90) napisao je dirljiv esej o tragičnom gubitku supruge Clare Lindgren, koja je umrla od leukemije 1996., i početku novog poglavlja sa Matthewom Charltonom (40)

VIDEO

Bivši američki senator Harris Wofford (90) otkrio je da se planira vjenčati sa svojim 50 godina mlađim partnerom. Kaže da je nakon 48-godišnjeg braka sa suprugom, ponovno pronašao ljubav. 

Wofford je napisao dirljiv esej o tragičnom gubitku svoje supruge Clare Lindgren, koja je umrla od leukemije 1996. godine, i početku svog novog poglavlja u životu sa Matthewom Charltonom kojemu je 40 godina, javlja Daily Mail. 

Wofford, koji je bio senator Pennsylvanije od 1991. do 1995., ali i savjetnik dr. Martina Luthera Kinga, kao i Johna F. Kennedyja u njegovoj predsjedničkoj kampanji, upoznao je svoju ženu Clare kao američki vojnik u Drugom svjetskom ratu. 

Vjenčali su se 1948. i dobili troje djece. Ona se čak odrekla svog posla kako bi se mogla posvetiti isključivo njegovoj karijeri i obitelji. Bila je, kako Wofford tvrdi, njegov najveći kritičar, ali i najbolji prijatelj. 

- Naša romansa i avantura trajala je pet desetljeća - napisao je Wofford. 

Nažalost, ta je avantura prekinuta 3. siječnja 1996. godine kada je Clare preminula od akutne leukemije.  

Wofford, koji je tada imao 70 godina, ostao je sam slomljenog srca, uvjeren da više nikad neće osjetiti ljubav kakvu su on i Clare imali. No, bio je u krivu. 

Pet godina kasnije, upoznao je Matthewa, i to sasvim slučajno, plivajući na plaži u Fort Lauderdaleu na Floridi. I unatoč činjenici da je između njih čak 50 godina razlike, Wofford kaže da su instantno kliknuli. 

Par se zaljubio i Wofford, koji se nije nikada odredio kao 'gay' ili 'hetero', samo je rekao da je sretan jer je našao ljubav po drugi puta u životu. 

- Za neke, naša veza je potpuno prirodna, za druge je čudno iznenađenje, no većina ubrzo vidi jačinu naših osjećaja i našu privrženost jedno drugome. Sada smo već zajedno 15 godina. Prečesto naše društvo traži da označi ljude, jesu li hetero, gay ili nešto između. Sebe ne kategoriziram prema spolu onih koje volim. Imao sam brak od pola stoljeća sa prekrasnom ženom, a sada sam sretan što sam po drugi puta pronašao sreću - napisao je Wofford. 

Wofford i njegov partner planiraju vjenčanje 30. travnja, a to je nešto u što Wofford nikad nije vjerovao da će se ostvariti. 

- Dugo vremena nisam vjerovao da će se tijekom mog života realizirati ideja istospolnog braka. Bio sam u krivu. Nisam smio biti toliko pesimističan. Sretan sam što živim u eri kada brak nije baziran na nečijoj seksualnosti, izborima ili snovima, već na ljubavi - napisao je Wofford.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući