News

Komentari 11

Bivši austrijski kancelar objavio ime svog novorođenog sina: Mali Kurz se zove Konstantin

Bivši austrijski kancelar objavio ime svog novorođenog sina: Mali Kurz se zove Konstantin

Puno vam hvala za čestitke koje su upućene povodom rođenja našeg sina Konstantina, jako smo sretni i uživamo provoditi vrijeme u troje, napisao je Kurz  na društvenim medijima.

Bivši austrijski kancelar, Sebastian Kurz(35) je objavio prvu obiteljsku fotografiju sa svojim novorođenim sinom.

Fotografija je nastala u bolnici, dan nakon što je njegova partnerica Susanne Thier (34) rodila njihovo prvo dijete. Inače, njih su dvoje par još od srednje škole, a bivši kancelar je često isticao kako će svoj privatni život držati podalje od medijskih stupaca.

Gotovo umjetnička fotografija prikazuje ruke roditelja ujedinjene s bebinom rukom. Sebastian Kurz je ujedno objavio i ime svog sina koje se sve do danas nije znalo.

- Puno vam hvala za čestitke koje su upućene povodom rođenja našeg sina Konstantina, jako smo sretni i uživamo provoditi vrijeme u troje - napisao je Kurz  na društvenim medijima.

Ime Konstantin je nastalo od latinskog Constantinus, a znači onaj koji je postojan. Korijen imena je u riječi constans što znači postojan, stalan, čvrst – nepokolebljiv!

Povijesno je ime Konstantin povezano sa mnogim ranim kršćanskim svetcima, ali ponajviše sa rimskim carom Konstantinom Velikim. On je stao na kraj progonu kršćana i osnovao je grad koji je dobio ime po njemu, Drugi Rim, Konstantinopolis ili današnji Istanbul.

Inače, najperspektivnijem europskom mladom političaru je prošli tjedan ukinut parlamentarni imunitet i čeka izručenje Državnom tužiteljstvu za korupciju (WKStA)  kako bi odgovarao za slučaj iz 2016. godine.

Podsjetimo, riječ je o korupcijskoj aferi koja je isčitana iz chatova, a ukazuje na preusmjeravanje 1,3 milijuna eura iz Ministarstva financija za medijsku kampanju, tada još u nastajanju kancelara Sebastiana Kurza. 

Najčitaniji članci