News

Komentari 16

Bivši dekan Pravnog fakulteta u Osijeku suočen s optužnicom

Bivši dekan Pravnog fakulteta u Osijeku suočen s optužnicom

Igora Bojanić (52) je od financijske službe tražio da mu isplate naknade za predavanja koja su održali asistenti. Pribavio je nepripadajuću korist od 95.800 kn

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnicu protiv bivšeg dekana osječkoga Pravnog fakulteta Igora Bojanića (52) zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave, priopćio je na internetskoj stranici bjelovarski ŽDO ne navodeći njegovo ime i prezime, nego samo dužnost. 

Optužnicom se Bojaniću stavlja na teret da je od listopada 2009. do kraja lipnja 2014. kao izvanredni i redoviti profesor, dekan  te voditelj katedre od asistenata na toj katedri tražio da održavaju predavanja, a liste s imenima nazočnih studenata predaju njemu, što su oni i učinili. Okrivljenika se tereti da je nakon toga u evidenciji o održanoj nastavi te liste pripisivao sebi, a od financijske službe tražio da mu isplate naknade za predavanja koja su održali asistenti. Time je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 95.800 kuna.

Bojanića se tereti i da je od listopada 2011. do veljače 2012. kao dekan tog fakulteta bio ovlašten za ovjeravanje putnih naloga i isplatu naknada. S namjerom da se protupravno okoristi, u putnim nalozima neistinito je navodio da je obavio službena putovanja u Zagreb iako to nije učinio te ih je ovjeravao svojim potpisom i od računovodstva tražio isplatu, čime si je pribavio korist od najmanje 1950 kuna.

Igor Bojanić je u studenome prošle godine u slučaju Index koji se vodio na Županijskom sudu u Zagrebu,  zbog prodaje ispita, nakon priznanja nedjela i nagodbe s Uskokom, osuđen na godinu dana rada za opće dobro te kaznu od 200 dnevnih dohodaka, što u njegovu slučaju iznosi oko 90 tisuća kuna.

Najčitaniji članci