Obavijesti

News

Komentari 15

Bivši šef ličke policije Jurković nije varao na prekovremenima

Bivši šef ličke policije Jurković nije varao na prekovremenima
1

Načelnik PU Ličko-senjske od 2004. do 2011 Željko Jurković oslobođen je optužbe da je na prekovremenim radnim satima i bonovima za mobitel državu oštetio za 741.000 kuna.

VIDEO

Niste uspjeli dokazati da su optuženici počinili kazneno djelo. Niste uspjeli osporiti niti jedan prekovremeni satu, a niste uspjeli dokazati niti da je prvooptuženi bonove zadržao za sebe, rekao je sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić zamjenici ravnateljice Uskoka nakon što je nepravomoćno oslobodio Jurkovića i četvero suoptuženih

Jurkovića je, podsjećamo, Uskok optužio da si je je od travnja 2006. do kolovoza 2012. obračunao  2398  prekovremenih sati, preračunato, svakog radnog dana pripisao si je barem jedan sat. Država mu je za prekovremene isplatila 273.000 kuna, a s drugim davanjima oštećena je za 525.000 kuna. Iako je imao službeni mobitel na račun državnog proračuna kupio je 2160 bonova od sto kuna za mobitel i državni proračun oštetio za 216.000 kuna. Po njegovoj zapovijedi to su tehnički morali odraditi njegova bivša tajnica Blaženka Mraović i Milan Rast, bivši šef Službe zajedničkih i upravnih poslova PU ličko-senjske.

Jurković, načelnik općine Karlobag Ivan Tomljenović, i Josip Ružička, bivši načelnik Policijske postaje Karlobag, oslobođeni su optužbe da su u dva navrata postupili mimo zakona kod prometnih prekršaja. Tomljenović je, naime, stoji u optužnici, 21. srpnja 2010.,  nakon što je vozača policija uhvatila da upravlja vozilom koje je bilo neregistrirano i neosigurano tražio od Ružičke da progleda njegovu Komunalnom poduzeću kroz prste. Ružička je to prvo odnio no nakon što mu je nadređeni Jurković naložio protiv odgovornih osoba Komunalnog društva Velinac nije evidentirao prekršaje. 

Na sličan način zaustavljeni su i prekršajni postupci protiv Tomislava Majerovića koji je 18. kolovoza 2011. bez kacige i bez vozačke i osobne iskaznice vozio neregistrirani i neosigurani moped.

Jurković je oslobođen i optužbe da je u razdoblju od srpnja 2006. do kraja 2008. nalagao domarima zaposlenim u PU ličko- senjskoj da tijekom radnog vremena obavljaju različite radove na nekretninama u njegovu vlasništvu čime se okoristio za 13.047 kuna.

- Djelatnici su posvjedočili da su pločice u kupaonici i druge radove postavljali nakon radnog vremena i da je to bilo na prijateljskoj osnove te da je Jurković i njima pomagao na radovima kad je zatrebalo - rekao je sudac Ivan Turudić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.