Obavijesti

News

Komentari 24

Bježao od policije: Napravio 13 prekršaja, ide u zatvor 60 dana

Bježao od policije: Napravio 13 prekršaja, ide u zatvor 60 dana

Vozaču je ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije položenog vozačkog ispita od svibnja 2019. godine, a osim 60 dana zatvora dobio je i kaznu od 15.600 kuna

U nedjelju, u prijepodnevnim satima 26-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake te se kretao iz smjera Bolfana u smjeru Koprivnice se više puta oglušio na poziv policije da zaustavi vozilo.

Vozač je zaustavljen na makadamskom putu između Draganovca i Bakovčice te su radi sprječavanja bijega nad vozačem uporabljena sredstva prisile. Vozač je počinio 13 prometnih prekršaja, odnosno upravljao je prije položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, nepropisno se kretao kolnikom, naglo mijenjao brzinu kretanja vozila, nepropisno pretjecao, u naselju se kretao brzinom većom od dopuštene, nije se držao ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, nije kod sebe imao prometnu dozvolu vozila i dr. 

Kako je vozaču od 16. svibnja 2019. godine do 28. veljače 2021. godine ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije položenog vozačkog ispita, a u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 28. veljače 2021. godine, već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. 

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 60 dana, novčanom kaznom od 15.600 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca kad za to stekne uvjete. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.