Obavijesti

News

Komentari 250

Blefer Karamarko: Zgrabio je saborsku plaću, pa na plažu...

Blefer Karamarko: Zgrabio je saborsku plaću, pa na plažu...
1

Samo dva dana nakon što je dao ostavku u Vladi, Karamarko je aktivirao je saborski mandat. Na pitanje odlazi li s čela stranke kaže spreman je na sve što je dobro za HDZ

VIDEO

Tomislav Karamarko ne bi imao plaću još godinu dana jer je dao ostavku u Vladi. Zato se u petak hitno vratio u saborske klupe.

Tako će Karamarko, kada se Sabor raspusti, još šest mjeseci primati punu plaću, a zatim još šest mjeseci pola plaće. Prema zadnjim podacima, Karamarko je u Saboru zarađivao oko 18.000 kuna mjesečno.

Kako zakon koji jamči takvu privilegiju nije promijenjen, manevar povratka u Sabor netom prije raspuštanja osigurat će šefu HDZ-a plaću i za nerad. Naravno, ako se ne odluči odreći te privilegije.

Šef HDZ-a se vratio u Sabor u veoma lošem danu za njega. Izgleda da samo on nije shvatio da je poražen i da od njegova obećanja o novoj HDZ-ovoj vladi nema ništa. Idemo na izbore.

- Natpolovična većina zastupnika zauzela je stav da se raspišu prijevremeni izbori. Poštovat ću volju većine stranaka, ali i građana te će izbori biti početkom rujna - rekla je u petak predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Za nove izbore je 91 zastupnika od 151, pa je nemoguće da HDZ skupi neku novu većinu. Unatoč tome, Karamarko ne odustaje.

- Ne predajemo se i izbori nisu opcija zbog gubljenja vremena i troškova. Probat ćemo preokrenuti priču - rekao je Karamarko.

On računa na još osam dana dok se Sabor sam ne raspusti. Karamarko je optužio neke zastupnike da su obećali potporu pa se predomislili.

U Karamarkovu priču ne vjeruju više ni u HDZ-u, niti većina koalicijskih partnera. Milan Bandić je rekao da izbori trebaju biti što prije i njegovi zastupnici su potpisali zatjev za raspuštanje Sabora. No pravi problemi su Karamarku u stranci. U HDZ-u ključa nezadovoljstvo. Članovi s kojima smo razgovarali bijesni su na šefa Tomislava Karamarka jer je žrtvovao stranku zbog osobnih interesa. Vjeruju da na novim izborima teško mogu ponoviti rezultat iz studenoga 2015., a kamoli da će pobijediti. Zapravo, očekuju debakl. To su, govori nam čovjek iz vrha stranke, znali svi. Svi, osim očito Karamarka i njegovih savjetnika koji nisu htjeli slušati druge. Gurali su, kaže, rušenje Tihomira Oreškovića, gurali su preslagivanje, uvjeravali stranačko vodstvo da će uspjeti formirati novu vladu sa Zdravkom Marićem.

Da nešto nije dobro u odnosima, vidljivo je i što se Karamarko nije pojavio sa izaslanstvom HDZ-a na grobu Franje Tuđmana, povodom 27. obljetnice osnivanja HDZ-a.

S obzirom na to da je dobar dio članova u petak otvoreno govorio kako je Karamarko jedini krivac za pad Vlade i za nove izbore koji HDZ-u nikako ne odgovaraju, upitan je i njegov ostanak na čelu HDZ-a. U HDZ-u se tako moglo čuti da s Karamarkom kao šefom sigurno gube nove izbore te jedan dio najveće stranke u zemlji smatra da novoga šefa treba izabrati što prije.

No s obzirom na to da su izbori početkom rujna, takav proces teško je odraditi. Osim toga, kako je 24sata rečeno, nitko za sada ne bi prihvatio funkciju. Najizgledniji je ishod da se na Karamarkovo rušenje krene nakon prijevremenih izbora. Naravno, ako ih izgubi.

- HDZ-u nakon svega ovoga ne odgovaraju izbori. Ovo je jako loše za stranku, stranka vrije, a govori se da bi figurativno mogli biti i krvi ako HDZ ponovno četiri godine provede u oporbi. Šef nije htio slušati nikoga, nego samo svoje savjetnike - rekao nam je izvor iz vrha HDZ-a.

Podsjetio je da su oni koji su ga upozoravali na pogrešne poteze nazvani izdajicama.

- Sad se pokazalo da su bili u pravu - kaže naš sugovornik.

Tomislav Karamarko u petak je na pitanje hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne izbore rekao kako će se to još vidjeti.

- Spreman sam na sve što je dobro za HDZ. Pričekajte još nekoliko dana. Napravit ću sve što će stranci biti najpotrebnije u tom trenutku. Napravio sam to dvaput, mogu još i 22 puta - rekao je Karamarko.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.