Obavijesti

News

Komentari 63

Blizankama je za 8. rođendan u sklonište stigla i prava torta

Blizankama je za 8. rođendan u sklonište stigla i prava torta
1

Tortu je u sklonište od poplave u Cernu donijela žena koja je htjela ostati anonimna. Nasmiješena im je darovala tortu, a njena kći (8) dala im je vrećice pune poklona

VIDEO

Osmogodišnje blizanke Ivana i Lana Štivinović u nevjerici su gledale u veliku roza tortu od čokolade ukrašenu s dvije mace na vrhu.

Tortu je u sklonište od poplave u Cernu donijela žena koja je htjela ostati anonimna.

Nasmiješena im je darovala tortu, a njena također osmogodišnja kći ugurala im je u ruke šarene vrećice pune poklona. Zbunjene i iznenađene, Ivana i Lana nisu znale što bi rekle, a njihova mama Marijana samo je plakala.

Priča o blizankama Štivinović, koje su s roditeljima i bratom po noći morale bježati iz poplavljenog doma u Račinovcima, pogodila je mnoge. Dan nakon bijega trebale su proslaviti osmi rođendan. Umjesto torti i poklona, svoj su rođendan proplakale.

- Kako smo proslavili rođendan? Nikako. Zbrinuti smo u Cerni u praznoj kući koju nam je ustupio prijatelj. Nemamo ništa, ni novac ni odjeću. Sava nas je sustigla dok smo spavali. Nisam imala od čega djevojčicama ispeći kolač pa smo rođendan proplakale- rekla je tada očajna mama Marijana Štivinović (35). Da im rođendan baš ne propadne, djevojčice su dobile veliko pakiranje sladoleda sa svjećicom.

To ih je malo razveselilo. Isti dan javila nam se mlada mama iz Starih Jankovaca i rekla da želi blizankama darovati rođendansku tortu.

Željela je ostati anonimna, ali je rekla: “Žao mi je svih ljudi stradalih u poplavi. Ali Ivani i Lani želim pokloniti tortu jer me je njihova sudbina podsjetila na moju. Prije godinu i pol suprug mi je bio teško bolestan danima u bolnici. Liječnici su se borili za njegov život - prepričala je.

Taj vikend bio je rođendan njenoj kćeri. Nije im bilo do slavlja, ali je djevojčica uplakana pitala zašto ne može imati bar tortu za svoj rođendan.

- To mi je bilo teško čuti i u tri ujutro ispekla sam tu tortu - rekla je. Ujutro je ugasila svjećice, a komad torte odnijele su i tati u bolnicu i na kraju je sve bilo dobro. Uz to se sjeća i svog progonstva u ratu i osjećaja kad sve izgube. Nesebičnu majku iz Starih Jankovaca, koja je blizankama ispekla tortu, obitelj Štivinović pozvala je u svoj dom kad se jednog dana vrate u Račinovce.

- Zadivljeni smo malim, običnim ljudima koji nam svakodnevno priskaču u pomoć - kažu Štivinovići dodajući kako su sretni što su svi živi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...