News

Komentari 0

Bloomberg Adria službeno počela s radom: Platforma za poslovne i financijske vijesti

Bloomberg Adria službeno počela s radom: Platforma za poslovne i financijske vijesti

Kao informativni servis radit će 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, proizvodeći osam sati TV programa uživo iz svojih studija u Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu

Bloomberg Adria, prva regionalna multiplatformska mreža poslovnih vijesti u jugoistočnoj Europi, od petka je službeno počela s radom, priopćili su iz Bloomberg Adrie.

Sadržaj će prvo biti dostupan na digitalnoj platformi, a sljedećeg tjedna s emitiranjem kreće i televizija. Nova platforma specijalizirana za poslovne i financijske vijesti bit će istodobno lansirana u pet regionalnih centara – Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Ljubljani i Skoplju.

U priopćenju se navodi kako će više od 130 regionalnih novinara, komentatora, analitičara i financijskih stručnjaka kreirati originalni sadržaj na svih pet regionalnih jezika. Bloomberg Adria će u radu imati potporu mreže od 2.700 Bloombergovih novinara i analitičara, u 120 zemalja.

Preko televizije, tiska, web portala i društvenih mreža nova će platforma, najavljuju organizatori, biti najrelevantniji partner rastućoj zajednici donositelja odluka i poslovnih lidera u regiji. Kako se dalje ističe, kao informativni servis radit će 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, proizvodeći osam sati TV programa uživo iz svojih studija u Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu.

Bloomberg Adria predstavlja regionalnu suradnju između Bloomberg Medije i Mtel Swissa – u većinskom vlasništvu Telekoma Srbije.

"Uzbuđeni smo što Bloomberg Adria kreće s radom ovog mjeseca kako bi publici u jugoistočnoj Europi donijela vrhunske poslovne vijesti", istaknula je globalna direktorica Bloomberg medijske distribucije Soo Kang.

Glavni operativni direktor Bloomberg Adrije Samo Ošina ističe da je Bloomberg Adria prije svega servis za poslovnu zajednicu koji prelazi uobičajene medijske okvire.

"Razgovori s poslovnom zajednicom posljednjih mjeseci potkrepljuju naše uvjerenje da je u regiji Adria nedostajala ovakva platforma. Dobili smo snažnu potporu za naš projekt među regionalnim poslovnim liderima i donositeljima odluka diljem poslovne zajednice. Ono što nudimo je jedinstveno i ima dodatnu vrijednost za ljude koji oblikuju ekonomiju regije", naveo Ošina.

Najčitaniji članci