News

Komentari 11

Bolesna zabava: Beskućnike je hranio otrovanom hranom, a onda snimao njihove reakcije

Bolesna zabava: Beskućnike je hranio otrovanom hranom, a onda snimao njihove reakcije

William Robert Cable (38) iz San Andreasa navodno je rekao svojim žrtvama da sudjeluju u 'izazovu začinjene hrane'. Osam beskućnika pojelo je otrovanu hranu koja je 'dvostruko jača' od suzavca.

Policija je uhitila Williama Roberta Cablea, muškarac koji je otrovao osam beskućnika a sve kako bi se 'zabavio'. Davao im je hranu obloženu aktivnom tvari iz suzavca (oleorezin capsicum), a zatim ih snimao kad im je pozlilo. Nekoliko njegovih navodnih žrtava je hospitalizirano, a vlasti smatraju da je osumnjičeni možda naudio i drugim osobama.

- Ovi ljudi bili su mete zbog svoje ranjivosti.Iskoristio ih je i otrovao zbog nekog izvrnutog oblika zabave. Zabilježio je njihovu patnju kako bi ju mogao ponovno i ponovno gledati -  rekao je okružni tužitelj Todd Spitzer.

Osumnjičeni je u svibnju prišao beskućnicima koji su se nalazili na području plaže Huntington Beach i ponudio im hranu premazanu supstancom 'dvostruko jačom' od suzavca koji koristi policija.

Nekim žrtvama je rekao da će sudjelovati u 'izazovu začinjene hrane' dao im pivo kako bi ih potaknuo, dok drugima nije ni rekao da je hrana začinjena. Beskućnici su nakon što su pojeli hranu imali teške reakcije: napadaje koji su djelovali kao epileptični otežano disanje i intenzivnu bol u želucu.

Ako Cable bude osuđen, čeka ga kazna do 19 godina zatvora.

Najčitaniji članci