Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Bolesni branitelj će ostati bez kuće zbog svog kredita

Branitelj Josip dobio je rak i ostao bez posla. Nije mogao plaćati kredit. Zbog 9700 eura banka će oko Božića tom samohranom ocu oduzeti kuću...

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
12 komentara

Josipu Potočniku (50), branitelju i samohranom ocu koji boluje od raka grla i štitnjače, Privredna banka će, zbog duga od 9700 eura, uzeti obiteljsku kuću u Boltanu kraj Ludbrega. Deložacija bi trebala biti oko Božića, a Potočnik bi ga mogao dočekati na ulici. Nesretni branitelj već tri mjeseca živi u desetak kvadrata bolničke sobe u Institutu za tumore u Zagrebu. O njegovom  sinu Luki (7) brinu se susjeda i majka dječaka. Ona ih je prije dvije godine napustila i tada je, priznao je, sve krenulo loše.
- Luka je imao pet godina kad ga je majka napustila. On mi je sve, ne mogu gledati kako pati. U zadnjih pet mjeseci sva radost je nestala - napisao je na komadiću papira Potočnik, koji zbog raka grla ne može govoriti. Još ga, otkrio je, čekaju dva mjeseca boravka u bolnici i kemoterapija. Kad mu je otkriven tumor morao je na hitnu operaciju i više nije mogao raditi. Kredit nije mogao plaćati jer su on i sin preživljavali sa samo 1097 kuna na mjesec, koje su dobivali od Zaklade hrvatskih branitelja. Branitelji su uz pomoć države platili i račune za struju i vodu. Ako želite pomoći, možete to učiniti na žiro-račun HPB 3211390296, a možete mu i poslati poruku podrške na 098/1379-016.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message